Mirad Garza.
Mirad Garza. Bild: Erik Weiefors

Ljungskile fortfarande utan försäsongsseger

Efter tre matcher under försäsongen har Ljungskile fortfarande inte vunnit. Mot division 2-laget Qviding blev det en klar förlust.

|

Norska Lilleström slog Ljungskile SK med 2-0 häromveckan. Efter det spelade LSK 1-1 mot Karlstad BK och på lördagen var det dags för den tredje träningsmatchen under 2019.

Motståndarna, division 2-laget Qviding, öppnade matchen på Valhalla IP i Göteborg med ett ledningsmål redan i den andra minuten. Repliken var snabb. Mirad Garza kvitterade strax efter.

- Ett vänsterskott som gick ribba in. Ett fint mål, säger Ljungskiletränaren Jörgen Wålemark.

Qviding tog snart ledningen igen och i den andra halvleken drygade de ut till 4-1. Det blev också slutresultatet. Ljungskile ställde upp med en 4-3-3-uppställning där de som inte spelat så mycket innan fick chansen.

Laget såg ut så här från start: Robin Wallinder - Filip Karlin, Linus Dahl, Jonathan Gustafsson, Anton Snibb - Mirad Garza Aleksandar Kitic, Johan Svahn - Edin Öy Niclas Holgersson, Jesper Westermark. Även Joakim Berggren, som varit sjuk fick spela för första gången i år.

I 4-1-förlusten var Jörgen Wålemark missnöjd med försvarsspelet.

- Det är viktig att analysera rätt. Vi försökte att pressa dem och skapade ett par bra lägen men de var mer effektiva än oss. Det var en väckarklocka och det finns jättemycket att förbättra. Samtidigt är det därför vi spelar träningsmatcher.

Att laget ännu inte vunnit lägger inte Wålemark så stor vikt vid.

- Självklart vill vi vinna men vi lägger inte så mycket fokus på det. Nu var vi slarviga men det var bara en träningsmatch.

Glädjande för Ljungskile var att anfallaren Aniekpeno Udo var tillbaka efter att han haft strul med vissa papper gällande arbetstillstånd i Sverige. Udo landade i Sverige under fredagen och fanns med i matchtruppen mot Qviding, dock utan att spela.

Ljungskile spelar nästa träningsmatch redan på tisdag, då mot Tvååkers IF på bortaplan. Troligen får Udo möjlighet att spela då istället.