Ljungskiles landslagsman i talangfull årskull

I tuffast möjliga konkurrens har Ljungskiles Niclas Holgersson redan samlat på sig erfarenhet från landslaget. 17-åringen tillhör den gyllene årskullen av talangfulla 99:or i Sverige.

ANNONS
|

Under förra veckan samlades drygt 60 unga talanger på Bosön utanför Stockholm för ett par dagars läger där fotbollsträningen blandades med föreläsningar inom bland annat kost, kommunikation och idrottspsykologi.

Tomas Turesson är förbundskapten över en riktigt talangfull årskull. Sverige har många lovande spelare som är födda 1999. Där finns de som gjort Premier league-debut, mål i A-landslaget och flera med allsvensk erfarenhet.

Ljungskiles mittfältare Niclas Holgersson var en av talangerna på Bosön. Han har tidigare gjort fyra landskamper sedan debuten i april 2015. Då bytte han av en viss Alexander Isak, numer Sveriges yngsta målskytt i A-landslaget och nyblivet Tysklandsproffs.

ANNONS

Vid sidan om Isak finns Sead Haksabanovic och Joel Asoro som bekräftar 99:ornas framfart.

– Jag vet inte vad det beror på men det är många som har varit med i högre landslag vilket är kul. Det är häftigt och de visar att det går att lyckas om man jobbar hårt, säger Niclas Holgersson.

Flera av stjärnorna var inte med på Bosön då de äldre ungdomslandslagen samtidigt har matcher. På plats fanns ändå många spelare med allsvenska klubbadresser.

– Vi har spelat Internmatch och tränat på landslagets spelsätt. Det är lärorikt att träna med bra spelare och lära sig hur de andra funkar, säger Holgersson om de fyra dagarna i Stockholm.

Väl hemma igen är det fullt fokus på Ljungskile och division 1 södra som startar runt hörnet. LSK har tränat hårt för att vara redo för säsongen.

– Det är klart att jag är lite sliten och trött ibland men det kommer att löna sig. Vi visade mot IFK Göteborg att vi är väldigt bra tränade och det var riktigt kul, säger 17-åringen som hoppade in för Aleksandar Kitic i den cupmatchen.

Vad har du för mål med säsongen?

– Vi vill komma etta i serien, det har vi sagt sedan Glenn (Ståhl) kom. Sedan vill jag få så mycket speltid som möjligt och gärna vara med i vid nästa landslagssamling.

ANNONS

99:ornas nästa samling är i början av juni då Sverige möter Ungern i ett dubbelmöte.

Fakta: Sveriges talangfulla 99:or

Alexander Isak: Har redan gjort A-landslagsdebut och blev dessutom målskytt. Tio allsvenska mål för AIK 2016 och såldes för stora pengar till Bourussia Dortmund i vintras.

Sead Haksabanovic: Halmstads mittfältare stannade i klubben trots intresse från utlandet. Var med och sköt upp klubben i allsvenskan förra året.

Joel Asoro: Debuterade för Southampton i Premier league i augusti. Tog sedan en plats i U21-landslaget och gjorde mål mot Estland.

Pontus Dahlberg: Ser ut att bli förstemålvakt i IFK Göteborg under den stundande allsvenska säsongen sedan rutinerade John Alvbåge flyttat till USA.

Mattias Svanberg: Malmös mittfältare gjorde två mål på sex allsvenska matcher under hösten 2016.

ANNONS