LSK tog andra raka segern

Ny hållen nolla. Ny seger. Det pekar uppåt för LSK. – Vi förtjänar det här, säger Ahmed El-Amrani efter 2-0.

ANNONS
|

På söndagseftermiddagen ville LSK bygga vidare på den positiva trenden som startade vid den efterlängtade 3–0-segern borta mot Gais senast.

Gästande, kryssglada, Värnamo var i sin tur ute efter sin första seger i seriespel sen den andra juli.

Men bortsett från några Ahmed El-Amrani-uppstick och ett par avslut från Jakob Olsson fanns inte mycket att rapportera om i chansväg inledningsvis. Inte heller Pär Cederqvist lyckades, trots dubbla jättelägen, överlista August Strömberg. Varken det låga skottet eller nickenresulterade.

Det gick alltså mot en mållös första. Men med fem minuter kvar snappade Admir Bajrovic upp en slarvig hemåtpassning från Värnamospelare, rundade en utrusande Jonathan Rasheed i bortamålet och rullade in bollen.

ANNONS

Därefter väntade ett antiklimax där LSK-glädje blev till aggression men ändå slutade med 1–0 efter att domarteamet kommit fram till att döma mål snarare än Värnamofrispark för offside.

I inledningen av andra gick gästerna ut piggt och låg på för en kvittering, men LSK-målvakt Strömberg stod emot allt han utsattes för fram till den sjätte hållna nollan för säsongen.

Men tränare Lukic var dittills inte helt nöjd

– Vi får ett billigt mål men i stället för att det ger oss energi så börjar vi bli rädda och långsamma i vårt beslutfattande och August får rädda oss några gånger.

Jakob Olsson skulle få chansen att utöka från elva meter, men den gången kastade sig Rasheed rätt och räddade lågt i sitt vänstra hörn. Samma hörn valde han bara minuter senare då Allan Mohideen gjorts ner och fixat dagens andra straff. Den här ombesörjdes av Ahmed El-Amrani, som till skillnad från Värnamomålvakten valde ett nytt hörn och satte slutresultatet.

– Jag skulle bara göra mål och avgöra matchen, säger 2–0-skytten.

Mellan de båda straffarna blev dessutom bortalagets Thomas Jul Nilsen utvisad efter att ha gjort ner en framstormande Linus Tornblad och hemmasegern var sen aldrig hotad.

– Tre poäng, ja. Delar av spelet, ja. Men vissa saker i spelet måste komma upp på en högre nivå om vi klara av det här. Det är bara att vända blad och blicka mot nästa match, säger Lukic.

ANNONS

Vad säger du om El-Amranis insats?

– Vi har höjt spelarnas fysiska status, bland annat hans. Nu orkar han springa i 90 minuter och är en skicklig fotbollsspelare som arbetar hårt. Han var bra i dag och mot Gais också för den delen.

Utöver en ny seger var dessutom Gabriel Altemark-Vanneryrs inhopp ett glädjeämne för LSK.

– Han är inte redo för 90 minuter än men successivt så kommer vi att slussa in honom. Vi behöver spelare med hans spetskompetens. Vi har lyckats väl med att få tillbaka skadade spelare och kan bedriva träningen på ett bra sätt, säger Lukic.

Däremot fick anfallaren Tim Nilsen inte plats i matchtruppen.

– Alla är idrottsmän och alla vill spela. Det gäller att visa attityd och inställning på träningarna.

Ahmed El-Amrani var initiativrik matchen igenom med högerkanten som utgångspunkt.

– Jag får en slags fri roll där jag kan löpa mycket djupled, det trivs jag bra med, säger han och fortsätter:

– Känslan nu är väldigt bra. Vi har jobbat hårt och förtjänar det här. Vi visade det mot Gais, men det gäller att upprepa prestationer och det gjorde vi i dag.

Hur ser du på fortsättningen nu efter två raka segrar?

– Vi fortsätter med samma tanke inställning som tidigare: en match i taget. Vi tränar hårt och jobbar för varandra. Vi har alltid haft tron på det. Chanserna är stora, det är bara att jobba ännu hårdare.

ANNONS

Segern för upp LSK på 23 poäng.

Matchfakta

Superettan

Ljungskile SK–IFK Värnamo 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 Admir Bajrovic (41), 2–0 Ahmed El-Amrani (70)

Laguppställning, LSK: August Strömberg – David Frölund, Aleksandar Kitic, Josemar (45), Allan Mohideen – Peter Sörensen Nergaard (58), Hannes Stiller, Ahmed El-Amrani – Jakob Olsson, Linus Tornblad, Admir Bajrovic (78)

Avbytare: Franko Skugor (mv), Petter Björlund (45), Antonio Cruz, Ahmed Suleiman, Gabriel Altemark-Vanneryr (78), Yussif Chibsah (58), Gustav Hallberg

Varningar, LSK: Hannes Stiller, Yussif Chibsah

Publik: 677

Domare: Jim Petersson, Motala

ANNONS