IFK Uddevallas futsal vann helgens turnering i Stenungsund.
IFK Uddevallas futsal vann helgens turnering i Stenungsund. Bild: Privat

Målsnålt IFK Uddevalla cupvinnare

Trögt framåt, tätt bakåt. Det räckte för att IFK Uddevalla skulle kunna inleda 2019 på bästa tänkbara sätt.

ANNONS

På bästa sätt var det i alla fall avseende resultatet. När det gällde effektiviteten i anfallsspelet hade tränaren Lalo Rojas en hel del att önska av sitt lag helgens cupspel i Stenungsund.

– Ja, försvarsmässigt mycket bra och aggressivt, men den här gången brast det framåt där vi inte tog vara på chanserna.

För Uddevalla var det första och efterlängtade matchtillfället på över en månad.

– Det här var främst ett bra sätt att få igång benen inför det fortsatta seriespelet

IFK Uddevalla ställdes mot lag som egentligen inte prioriterar futsal vilket ledde till defensiva motståndare som satsade på kontringar.

ANNONS

– Det är lite stressigare och när domarna dessutom tillät tuffare spel än vad vi är vana vid från seriespelet blir det svårt, säger IFK-tränaren som fick se sitt lag släppa in ett enda mål – och förlora en match i gruppspelet. Men där hyllade han motståndarna.

– Orust är värda en eloge, det är ett lag som är bra med intressanta spelare.

Uddevalla skulle dock få sin revansch i finalen, men även det blev en målsnål historia innan Sara Mattsson kunde bryta dödläget och spela hem prischecken på 9000 kronor till IFK.

Premiären för Italienproffset Nanna Jansson får dock vänta. Spellicensen blev klar under söndagen, men för att få delta krävdes spel även under lördagen.

– Troligen får hon debutera i helgens derby mot Herrestad, men hon behöver fortfarande en del tid för att lära sig vårt spel och få lära känna tjejerna, säger Lalo Rojas.

ANNONS