Oddevolds målvakt Martin Lucena.
Oddevolds målvakt Martin Lucena. Bild: Erik Weiefors

Martin Lucena till "Morgondagens stjärnor"

Två spelade matcher under hela säsongen. Nu får Oddevolds Martin Lucena i alla fall en chans till att visa upp sig.

ANNONS

Oddevolds målvakt Martin Lucena blev uppringd av tränaren Janne Carlsson som hade beskedet att 20-åringen blivit uttagen till "Morgondagens stjärnor" – division 1-seriernas talangmatch i slutet av säsongen.

Han behövde inte lång betänketid för att tacka ja.

– Det var inte väntat alls och kom som en positiv överraskning. Det ger mig extra motivation att göra det bra under det sista av säsongen, säger Martin Lucena.

Mäktigt att spela på Tele2

Hur resten av truppen ser ut vet han inte i dagsläget, för det har inte meddelats. Ljungskiles Filip Karlin är i alla fall en av spelarna som åker med till Stockholm.

LÄS MER:Filip Karlin till Stockholm för stjärnmatch

– Det ska bli jätteroligt och jag kommer säkert att känna igen någon av dem när jag kommer dit. Jag får visa upp mig och det ska bli mäktigt att spela på Tele2 arena, jag har aldrig varit där innan.

ANNONS

Trivs bra i Oddevold

Under säsongen har målvakten spelat två division 1-matcher med Oddevold. Hemma mot Utsikten och borta mot Åtvidaberg.

– Jag vill spela varje match och två matcher är för lite. Jag har gjort mitt bästa på träningarna och känner att jag har utvecklats. Att jag blev uttagen till "Morgondagens stjärnor" är ett resultat av det, jag har gjort något bra under träningarna och matcherna.

Vad händer för dig nästa säsong?

– Jag har kontrakt med Oddevold men behöver spela vecka in och vecka ut för det gynnar mig inte att sitta på bänken. Helst spelar jag med Oddevold för jag trivs bra och det är god stämning i laget. Jag hoppas att få spela någonting nu i slutet men det är upp till Janne, säger Martin Lucena.

"Någon kommer få chansen"

Till helgen väntar match mot Skövde. Oddevold har redan säkrat kontraktet och Janne Carlsson öppnar upp för att det kan bli förändringar i den ordinarie startelvan.

– Det är lätt i dessa lägen att bara ta ut spelare som inte spelat så mycket under säsongen, jag tror någon av dem i alla fall kommer få chansen, säger Carlsson.

Samtidigt har Skövde mycket att spela för och är inblandande i bottenstriden. Något som Carlsson och Oddevold respekterar.

ANNONS

– Det är inte riktigt rätt mot de som slåss i botten. Det är en balansgång när vi tar ut truppen och vi måste respektera de andra lagen i serien, säger Carlsson.

Inför matchen

Division 1 södra

Skövde AIK–IK Oddevold

Södermalms IP: Lördag 16.00

Läget i laget: Petrit Zhubi är skadad och saknas. Även Mark Fezarit missar matchen.

ANNONS