IFK Uddevalla ska enligt Skoftebyn vara intresserat av att låna ut anfallaren Mido för att på så sätt lösa affären med Hector Maravilla.
IFK Uddevalla ska enligt Skoftebyn vara intresserat av att låna ut anfallaren Mido för att på så sätt lösa affären med Hector Maravilla.

Mido kan lösa upp knutarna för IFK

IFK Uddevalla vill alltjämt ha Hector Maravilla, som inte släpps gratis av Skoftebyn. Nu kan affären bli möjlig genom ett byte, där anfallaren Mido går motsatt väg, skriver TTELA:s fotbollsblogg.

ANNONS
|

I mitten av januari presenterades Hector Maravilla som nyförvärv på en presskonferens som initierades av IFK Uddevalla. Det fanns bara ett problem – frimånaden var över och mittfältaren kunde inte gå utan ett medgivande från hans tidigare klubb Skoftebyns IF, där känslorna var upprörda.

Sedan dess har det varit status quo på den fronten, men att Maravilla skulle fortsätta i Skoftebyn förefaller otänkbart.

– Han har inte varit här sedan i oktober, utan tränar nog med Uddevalla, resonerar Roger Sandersson, fotbollsansvarig i Skoftebyn.

Att släppa Hector Maravilla utan kostnad är dock inte aktuellt i nuläget, och därför har planer på ett spelarbyte ritats upp. I förhandlingen ingår anfallaren Mahmoud "Mido" Abed-Al-Mouti, som stod för fyra mål i fjolårets söderetta.

ANNONS

Mido besökte Skoftebyns anläggning Nysätra IP i Trollhättan på måndagen och uppges, trots påstått intresse från IFK Åmål, vilja representera SIF under den kommande säsongen. Det är också en spelartyp som division 3-laget skulle behöva.

– För oss vore det en bonus. Han vill bort från Uddevalla, det har tydligen skurit sig där. Nu ligger bollen hos dem, menar Sandersson.

IFK Uddevalla ska, enligt Roger Sandersson, föredra att låna ut 21-åringen, vars kontrakt går ut i slutet av året.

För att slippa ett framtida utbildningsbidrag hoppas dock Skoftebyn på att IFK istället väljer att bryta Midos avtal.

– Då kommer vi att amatörisera honom. Sedan har ju han ambitioner att gå uppåt, och om han gör det så får Uddevalla sitt utbildningsbidrag då, säger Sandersson.

Från IFK Uddevalla bekräftas att parterna ska träffas i dagarna.

– Vi hoppas göra klart med Skoftebyn nu i veckan. Jag har egentligen inte några kommentarer om Mido, men vill han gå dit kan det vara en lösning, säger IFK:s sportchef Hussein Haiir.

ANNONS