KLAR. Målfarlige Gustav Kjellström har nu skrivit på ett ettårskontrakt för IFK Uddevalla
KLAR. Målfarlige Gustav Kjellström har nu skrivit på ett ettårskontrakt för IFK Uddevalla

Nu är Kjellström klar för IFK Uddevalla

Nu är det klart. Gustav Kjellström från Stenungsund och senast spelande för Ödsmål är klar för spel med IFK Uddevalla.

ANNONS
|

– Det är en jäkligt bra värvning. Han kan bli ett riktigt utropstecken i serien, en avslutare av Marcus Knutsen-typ i spelstil med en enorm snabbhet och fina avslut, säger IFK Uddevallas ordförande Jan-Inge Carlsson efter att ha tecknat ett ettårskontrakt med 21-åringen.

Efter 17 mål under 2015 fortsatte han under 2016 med 23 mål och 14 målgivande passningar för Ödsmål vilket gjorde honom till målkung i i division 4 Bohuslän/Dal.

Hans provspel har också imponerat på lagledningen i IFK som till slut tog hem kampen om Kjellström i konkurrensen med fler klubbar.

– Jag är 21 år och det är dags att testa. En rolig utmaning och det är bra killar här, jag trivs, sa han i samband med en träning på Kamratgården strax efter nyår.

ANNONS

Bland namnen som har skrivit på eller väntas göra det under de närmaste dagarna finns Patrik Adamczyk, Henrik Palmersjö, Sebastian Jaconelli och Joakim Berggren

Däremot får mittfältaren Jonas Andersson, även i diskussioner med FC Trollhättan, inte något kontraktsförslag.

– Han är inte intressant för oss längre, säger Carlsson.

Två förstaårsjuniorer ur de egna leden, Bilhal Moussa och Syleman Hoxhaj, har också fått A-lagskontrakt.

– De är egna produkter som har tränat med A-laget under hösten. Det blir nog ytterligare någon som lyfts upp, säger Carlsson som i truppen också kan räkna in talangerna Sixten Cederholm och Filip Hansson, båda tillbaka efter långtidsskador.

Några namn återstår på klubbens lista, men även om alla kontrakt inte är påskrivna betraktar Jan-Inge Carlsson nu det mesta av truppbyggandet som avslutat.

– Vi talar bland annat med Fredrik Söderqvist, men vet inte om vi kan konkurrera med andra intressenter. Han funderar på vårt förslag. Även Mergim Berisha är med och tränar med oss just nu och med Pablo Andersson ser det positivt ut, säger Jan-Inge Carlsson.

Även på ledarsidan börjar uppställningen också klarna. Tony Fylksjö fyller redan rollen som assisterande och väntas också skriva på inom kort.

En annan nyhet kring IFK Uddevalla under den kommande säsongen är att det mest blir veckomatcher på Kamratgården. Klubben vill inte konkurrera om publiken och väljer därför att i huvudsak spela sina hemmamatcher på måndagar.

ANNONS

– Vi tror att de ger mer publik. I den händelse Oddevold spelar måndagar har vi lagt oss på andra dagar, säger Jan-Inge Carlsson.

ANNONS