VILL GÖRA MÅL. Omar Jagne är fokuserad inför viktiga hemmamatchen mot Ängelholm.
VILL GÖRA MÅL. Omar Jagne är fokuserad inför viktiga hemmamatchen mot Ängelholm.

Nu gäller bara seger för Ljungskile

Två raka bortamatcher, två raka förluster. När Ängelholm på söndag gästar Skarsjövallen hoppas Ljungskile hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

ANNONS
|

Ljungskiles imponerande spel har varit som bortblåst på slutet. Efter en stark inledning på seriespelet har man nu hamnat i en formsvacka. Senaste matchen mot Mjällby var dock ett steg i rätt riktning och laget visade stundtals att det finns hög kapacitet i truppen.

Omar Jagne, ett av Ljungskiles många nyförvärv stod för en av sina bästa insatser hittills och bidrog med mycket från sin kant. Nu hoppas han bygga vidare på det och hjälpa Ljungskile till tre poäng.

– Det känns bra just nu, jag har varit lite skadad tidigare. Matchen mot Ängelholm är mycket viktig. Alla i laget är fokuserade och vi måste ta tre poäng, säger Omar Jagne.

ANNONS

Som spelare beskriver sig Jagne som snabb, teknisk, och bra i luftrummet. Men det finns förbättringspotential och en sak han tränar extra hårt på.

– Jag tränar mycket avslut och vill göra mer mål, säger han.

I Sverige har Omar Jagne tidigare representerat Falun och Dalkurd. Dessutom har det blivit fyra framträdanden och ett mål för Gambias landslag.

– Jag vill spela på den högsta möjliga nivån, men just nu är allt mitt fokus på att hjälpa Ljungskile tillbaka till superettan. Jag trivs väldigt bra i klubben, säger han.

Tränare Glenn Ståhl menar att matchen mot Mjällby var Jagnes bästa hittills i år. Han ser fram emot en målmässig islossning.

– Ingen skulle bli gladare än jag om han skulle öppna målkontot på söndag.

Ståhl tycker att laget är på rätt väg efter förlusterna.

– Några bra träningar efter en energilös period tyder på en gryende form. En seger är förstås viktig av flera skäl då den genom mental påverkan ger energi och positiva känslor för fortsättningen medan en ny förlust kan innebära motsatsen.

Ängelholm parkerar efter en överraskande bra start på sjätte plats i den jämna tabellen, endast en poäng bakom Ljungskile. Formen är dock tveksam även hos skåningarna. Laget kommer precis som Ljungskile från en tuffare period med måltorka och två raka nederlag.

ANNONS

Räkna därför med att det är två revanschsugna lag som gör upp på Skarsjövallen på söndagseftermiddagen.

Glenn Ståhl varnar för Ängelholm.

– Om jag känner tränaren Kalle Björklund rätt kommer han att göra en del annorlunda i matchen mot oss. Vi måste för vår del hålla oss till planen och prestera bra i alla moment. Det är viktigast.

Avspark

Division 1 södra

Ljungskile SK–Ängelholms FF

Skarsjövallen 17.00

Läget i laget: David Frölund och Linus Dahl avstängda. Eventuellt är Mellqvist tillbaka i spel en bristning/sträckning i framsidan av ena låret. Filip Karlin tillbaka efter avstängning.

ANNONS