Ny satsning ska lyfta Oddevold

Oddevold vänder sig till lokala företagare i hälsobranschen för att stärka laget.

ANNONS
|

Den fysiska uppbyggnaden, förbyggande och rehabilitering av skador, kost och mental träning är viktig inom tävlingsidrott. Inför kommande säsong har Oddevold valt att satsa på en ny lösning. Innan serien drar igång kommer ett styrkesträningspass av totalt två i veckan att genomföras hos företaget Emovement och samarbetspartnern Tigeranda Movement i en lokal på Kuröd.

– Med samarbetet tar vi ett helhetsgrepp som vi tror stenhårt på. Huvudinriktningen är fysträning, men deras bredd gör att vi kan jobba även med andra frågor som kost och idrottspsykologi, säger Oddevolds klubbchef Johan Ederwall.

Helt ny är inte kontakten. En av företagarna är Erik Mattsson, legitimerad naprapat med vidareutbildning inom idrottsmedicin, som sedan tidigare varit naprapat för bland annat både Oddevold och Ljungskile SK.

ANNONS

Mattsson blir från och med nu medicinskt ansvarig för laget och samordnare för satsningen. Till sin hjälp har han – förutom sina affärspartners – även resurser inom vården genom läkaren Daniel Johnsson som med Mattsson jobbade med Ljungskile SK:s lag säsongerna 2010-2012.

Målet är att med tillgängliga medel lyfta Oddevold till en ny nivå.

– Vi ska vid behov kunna ge ett snabbt omhändertagande och god rehabilitering, men självklart medverka till att hålla truppen hel och frisk så långt som möjligt. Det viktigaste måste vara att laget kan spela en säsong med en så intakt trupp som möjligt, säger Mattsson.

Företaget etablerades i maj 2016 och har jobbat med försäsongsträning med Rössös damer och ishockeylaget Uddevalla HC.

– Det här är dock på en helt annan nivå där vi jobbar mer som ett team.

Den fysiska uppbyggnaden kommer att individanpassas för maximal effekt.

– Vi screenar varje spelare och tittar på svaga länkar som tidigare skadehistorik, muskulär status och vissa kanske behöver lite hjälp med kostbiten, förklarar han.

Samarbetet inleddes på tisdagskvällen då spelarna fick en försmak av vad Malin Boltorp och Emilia Widengren tänker utsätta dem för framöver. Flera av övningarna gav instruktörerna en bild av hur det står till med bland annat rörligheten. Tisdagens övningar gav i alla fall spelarna nya erfarenheter runt trötthet.

ANNONS

– Åhhhh. Aldrig mer en julledighet på Gran Canaria, hördes en av dem stöna mellan några av de tuffare påfrestningarna till ledare och lagkamraternas illa dolda glädje.

ANNONS