Obesegrade IFK Uddevalla rullar på

Ingen stoppar IFK Uddevalla i svenska futsalligan. Efter helgens två segrar toppar laget den södra tabellen och är det enda ligalaget som hittills inte har förlorat.

|

– Även om vi hamnar i underläge så har vi styrkan att komma tillbaka, säger Hector Maravilla en av matchens mera tongivande spelare.

På söndagseftermiddagen blev det en övertygande 3-1-seger trots 0-1 åtta minuter då Malmös bäste spelare, landslagsmeriterade Kristian Legiec, efter en snabb spelvändning hittade rätt bakom en chanslös, men annars säker Marcus Gerd i hemmamålet.

Det var ett av sjukdom och skador sargat Malmö som kom till spel med endast två avbytare. Laget spelade disciplinerat och gjorde allt för att hålla nere tempot för att sedan satsa på snabba omställningar. Det var en sådan som gav Malmö ledningsmålet, men i längden orkade laget inte stå emot ett bollsäkert Uddevalla som också kunde rulla runt med flera spelare.

– Jag är stolt över laget och nöjd med vår insats. Vi står upp mot seriens absolut bästa lag, säger Kristian Legiec som själv spelade varenda av de 40 minuterna och därför var rejält slutkörd efter slutsignalen.

Hector Maravilla kvitterade innan paus med ett distinkt skott som via en Malmöspelare letade sig in i mål. I den andra halvleken lyckades Malmö inte hålla ihop defensiven mot ett Uddevalla som visade stort tålamod, rullade bollen och effektivt utnyttjade möjligheterna genom Granit Berisha och Robert Bagger.

Malmö saknade inte chanser, men lagets avslut stoppades antingen av Marcus Gerd eller prickade ribba och stolpar.

– Jag tycker att vårt tålamod är nyckeln. Malmö gör det riktigt bra, men vi visar också stark moral och fin karaktär, säger Hector Maravilla.

442 i publiken höll med och jublade som mest när Fredrik Söderqvist i slutminuterna snurrade upp Malmöförsvaret och så när fått det att resultera i ett mål.

I fredagsmatchen mot Skoftebyn blev Robert Bagger stor matchvinnare. Även där var Uddevalla i 0-1-underläge och hemmalaget såg faktiskt ut att kunna skaka IFK, men fem minuter i andra halvlek ändrade på det.

Bagger stod då för två mål och Fredrik Söderqvist för ytterligare mellan 24:e och 28:e minuten. Slutresultatet fastställdes sedan till 1-4 genom Hector Maravilla i tomt mål inför hela 714 åskådare på läktarna i Älvhögsborg.

– En av våra sämsta halvlekar den här säsongen, men Skoftebyn gjorde det också bra, säger IFK:s coach Mikael Alfredsson.

Matchfakta

Futsalligan, Södra

IFK Uddevalla–Malmö City FC 3-1 (1-1)

0-1 Kristian Legiec (8), 1-1 Hector Maravilla (17), 2-1 Robert Bagger (26), 3-1 Granit Berisha (29)

Publik: 442

Skoftebyn-Uddevalla 1-4 (1-0)

Målen: 1-0 Carl Lext (13), 1-1 Robert Bagger (24), 1-2 Fredrik Söderqvist (28), 1-3 Robert Bagger (29), 1-4 Hector Maravilla (36)