Tummen upp. Joakim Jensen gjorde sin första match i Oddevoldtröjan och imponerade med sin rutin när Ljungskile besegrades med 4–0 i träningsderbyt. Men 36-åringen måste hitta ett jobb om det ska bli något kontrakt med division 2-klubben.
Tummen upp. Joakim Jensen gjorde sin första match i Oddevoldtröjan och imponerade med sin rutin när Ljungskile besegrades med 4–0 i träningsderbyt. Men 36-åringen måste hitta ett jobb om det ska bli något kontrakt med division 2-klubben.

Oddevold körde över Ljungskile

Vinterkyla, konstgräs och Ljungskile som motståndare. Då tänder Oddevold till lite extra. Förra året blev det 1–0-seger i träningsmatchen på Starke Arvid arena. I går klara 4–0 på Thordéngården.

ANNONS
|

– Och det såg riktigt bra ut, tycker Oddevoldtränaren Jan-Erik Lien, även om Ljungskile var långt ifrån ordinarie trodde jag inte på så här stora siffror.

Bosse Wålemark, kollegan i Ljungskile, ser fundersam ut efter storförlusten:

– Bara erkänna att Oddevold var betydligt hungrigare än vi i kväll. Många av våra killar har inte spelat så mycket i vinter ännu, men den här insatsen var långt ifrån godkänd. Jag vill se en helt annan vilja i fortsättningen.

Wålemark valde att byta ut större delen av det lag som spelade 1–1 mot Sandefjord i helgen. Men bredden i truppen måste ifrågasättas efter torsdagsinsatsen. I den första halvleken var det stundtals spel mot ett mål. LSK skapade inte en enda målchans på 45 minuter.

ANNONS

Isaksson het i kylan

Efter Oddevolds 1–0-ledning i paus blev det spelmässigt jämnare i den andra halvleken. Ljungskile skapade lägen, men comebackande målvakten Peter Isaksson Zvetsloot gjorde ett par riktigt svettiga räddningar i den åttagradiga kylan. I stället fick Oddevold in ytterligare tre bollar.

Ett självmål gav 2–0 efter en timme. Sedan tog avbytaren Martin Hartmann över föreställningen. Han sprang sönder LSK:s försvar fullständigt och gjorde de två sista målen.

– Tycker det här visar att vi har bredd i truppen, säger Jan-Erik Lien, och även om det bara handlar om en träningsmatch är givetvis 4–0 mot Ljungskile skönt för självförtroendet.

Jensen imponerade

Joakim Jensen, 36, har tränat med Oddevold i vinter. I går fick ex-allsvensken debutera i mittförsvaret. Han imponerade med sitt lugn och rutinerade spel bredvid Mathias Björkman.

– Nästan ett halvår sen jag spelade min senaste match med Qviding, säger Jensen, så det var härligt att vara tillbaka. Jag trivs bra i Oddevold och hoppas det ska lösa sig med ett jobb så att vi kan skriva kontrakt så snabbt som möjligt.

Blek fransman

Även Ljungskile hade en testspelare. Franske innermittfältaren Gerald Forschelet spelade 2009 för FC Tubize som åkte ur belgiska högstaligan. Men i går visade han ingenting och lär inte erbjudas kontrakt.

ANNONS

– Det är lika för alla, säger han, men såna här såphala konstgräsplaner är absolut inget för mej. Tyvärr får jag ingen mer chans att visa upp vad jag egentligen kan för Ljungskiletränarna.

Oddevold–Ljungskile 4–0 (1–0)1–0 (6) Henrik Palmersjö, 2–0 (59) Självmål, 3–0 (75) Martin Hartmann, 4–0 (83) Martin Hartmann.Oddevold startelva: Peter Isaksson Zvetsloot – Patrik Adamczyk, Mathias Björkman, Joakim Jensen, Mattias Karlsson – Henrik Palmersjö, Pablo Andersson, Markus Svensson, Robert Pettersson – Daniel Fredriksson, Jesper Carlzon.Ljungskile: Andreas Samuelsson – Anton Granqvist, Shant Jadan, Johan Friberg da Cruz, Henrik Nikkilä – Jacob Flingmark, Eric Kristoffersen, Gerald Forschelet, Liridon Kalludra – Samir Feric, Andreas Lind.Domare: Tobias Johansson, Uddevalla.Publik: 300

ANNONS