Passivt IFK missade chansen

Efter fyra raka segrar hade IFK Uddevalla chansen att få verklig kontakt med tabelltoppen. Det gick åt skogen.

|

Hemmatränaren Jörgen Ericson förväntade sig ett kreativt och rörligt anfallsspel mot Gauthiod i vårens sista hemmamatch. Verkligheten blev något helt annat då IFK misslyckades med att leverera det mest grundläggande i all idrott - hårt arbete.

– Ja, det blev inte mycket av vad vi pratat om. Istället var killarna som paralyserade, säger Ericson efter förlusten på Kamratgården.

Påfallande många av hemmaspelarna hade större delen svårt med tempot och uppträdde som om de gått på för tidigt sommarlov.

– Och placeringsförmågan i anfallsspelet. Vi måste in i boxen om det ska hända något, säger Ericson.

0–0 hade kanske varit det mest rättvisa resultatet, men Gauthiod kunde ta hem tre poäng. Det tack vare förre Oddevoldaren Jacob Berg som i 69:e minuten fick röra och vända sig besvärande enkelt i IFK:s målområde och där han till slut kunde göra 0–1.

Att en olycka inte kommer ensam bevisade sedan Pablo Andersson när han i 76:e minuten pratade till sig sitt andra gula kort i matchen och därmed fick säsongens andra röda. Även det ett tungt avbräck då Andersson nu missar en av de två bortamatcherna innan sommaruppehållet.

IFK lyckades - med en man mindre på plan - skapa några möjligheter i slutet av matchen då det plötsligt blev fart på tidigare så energifattiga ben. Dessvärre lyckades laget inte förvalta några riktig bra frisparkslägen och flera hörnor

Försvars- och målvaktsspelet var det i hemmalaget som kommer undan med godkänt från den här onödiga och kostsamma förlusten som inte kunde ha kommit mera olägligt.

Lagets uttalade mål om att slåss i toppen känns nu återigen mycket avlägset.

– Trist att sumpa det när vi nu har jobbat oss ikapp, säger Jörgen Ericson.