Publikfesten – Rössö dubblade sitt rekord

842 personer. Så lyder Rössös nya publikrekord.
– Jag tror inte att jag har spelat inför en större publik, säger Linnéa Kogsta.

ANNONS
|

Resultatet mot BP (0–2) var allt annat än bra. Men Rössö fick till en publikmässig fullträff. Totalt kom 842 personer till Rimnersvallen – nytt publikrekord. Siffran var också en dubblering av det gamla rekordet på 419 åskådare.

– Vi hade hoppats på storpublik och det fick vi verkligen. Det var himla kul att så många tog sig hit för att stötta oss, säger Rössö-spelaren Linnéa Kogsta.

Flera personer missade avsparken eftersom det var så långa köer in till Rimnersvallen.
Flera personer missade avsparken eftersom det var så långa köer in till Rimnersvallen. Bild: Håkan Fredriksson

"Underbar sång"

Högst hördes ett gäng i det ena hörnet av Rimnersvallens läktare, nämligen IK Rössös flickor födda 2008/09. Det unga gänget hejade under i stort sett hela matchen och bidrog starkt till en skön inramning.

ANNONS

– De var underbara med sin sång. Deras stöd gav oss mycket energi. Mer än de förmodligen tror. Jag kände verkligen att jag ville ge det lilla extra för dem.

Gjorde henne peppad

En annan höjdpunkt som Linnéa Kogsta tog med sig hem från Rimnersvallen var sekunderna före avspark när lagen presenterades inför publikhavet.

– Att se så mycket folk på läktaren gjorde mig otroligt taggad. Att känna igen folk i publiken gjorde mig lite stolt: att de tagit sig hit och att jag skulle få spela inför dem.

Hon utvecklar:

– Jag tror att hela laget blev peppade av att se alla personerna på Rimnersvallen. Att se dem göra vågen före avspark och att höra dem skrika när speakern ropade upp våra namn. Det var jätteroligt.

"Jättebra PR-arbete"

Matchen var årets sista hemmamatch och Linnéa Kogsta var tacksam för allt jobb som lagts ner för att få till publikfesten.

– Det har varit ett jättebra PR-arbete som lyckades få hit en så mycket folk. Sedan har vi i laget tjatat hål i huvudet på människor vi känner samtidigt som det har hängts upp affischer. Jag önskar bara att vi hade kunnat ge publiken ett bättre resultat.

ANNONS