NY FÖRLUST. Oddevolds kräftgång fortsätter efter ny förlust i söderettan.
NY FÖRLUST. Oddevolds kräftgång fortsätter efter ny förlust i söderettan.

Rehnberg: "Vi sätter oss i skiten rejält"

Oddevold har det fortsatt tungt i division 1 södra. I lördagens bortamatch mot Qviding fick man på nytt se sig besegrade med uddamålet. Förlusttrenden är nu uppe i tre raka matcher.

ANNONS
|

På ett soligt Valhalla i Göteborg fick de drygt 450 åskådarna se hemmalaget Qviding komma ut starkt mot Oddevold. Att matchen betydde mycket var tydligt när lagen kände på varandra i inledningen av matchen. Qviding höll en hel del i bollen, men Oddevold var farliga i sina omställningar och skapade de bästa målchanserna.

– Vi skapar en del chanser i första halvlek men det är ganska hafsigt spel, Qviding har sina chanser också. Men jag tycker vi är lite bättre än dem i första, säger Oddevolds tränare Jonas Rehnberg.

I den andra halvleken var det ombytta roller. Oddevold kom ut helt fel och efter bara någon minuts spel kunde Qviding göra matchens enda mål. William Kenndal lämnades omarkerad på en hörna och hade inga problem att nicka bollen i mål. Ett par minuter senare blev uppförsbacken ännu längre. Mark Fezarit rev klumpigt ner en Qvidingspelare och fick syna sitt andra gula kort.

ANNONS

– Vi sätter oss i skiten rejält i början på andra halvlek. På deras mål tappar vi markeringen helt, sen drar vi på oss en utvisning. Det är för många individuella misstag från oss. Sen blir det lite vilda västern fotboll när vi tvingas spela mer på chans, säger Jonas Rehnberg.

I takt med att Oddevold tvingades gå framåt så öppnade laget sig bakåt. Qviding hade flera gånger bud på fler mål men Robin Gustafsson bjöd på ett antal fina räddningar.

Med drygt 10 minuter kvar av matchen drabbades även Qviding av en utvisning och Oddevold fick lite luft under vingarna, inhoppande Johan Patriksson slet hårt i boxen men lyckades inte få in bollen i mål. Oddevold vaskade fram ett par halvchanser men saknade det där sista flytet i avslutningssituationerna.

– Vi får lite mer energi av inhoppen. Det blir lite mer vilja och driv. Men vi måste komma ihop mer som lag och vända förlusttrenden i nästa match, säger Rehnberg.

Oddevolds nästa match spelas på hemmaplan den 5 juni. Då kommer topplaget Utsiktens BK på besök. Det återstår att se om laget då kan lyckas vända på trenden.

Matchfakta

Division 1 Södra

Qviding FIF–IK Oddevold 1–0 (0–0)

1–0 William Kenndal (47)

Varningar, Oddevold: Robin Jansson (25), Mark Fezarit (35,50). Qviding: August Wängberg (17), Ali Al-Habobi (30)

Röda kort, Oddevold: Mark Fezarit (två gula). Qviding: Gustav Kadura (rött direkt 79)

Domare: Kastriot Gerxhaliu

Oddevold: Robin Gustafsson - Alen Kasumovic, Felix Pettersson, Robin Jansson, Mark Fezarit - Daniel Ahonen (66), Bragi Bergsson, Rickard Johansson (66), Daniel Krezic - Mahmoud Abed Al Mouti (72), Viktor Edvardsen.

Avbytare: Hampus Furublad (66), Emil Niklasson (66), Johan Patriksson (72).

ANNONS