IFK-jubel efter Arlind Sadrius kvitteringsmål. efter det öste IFK Uddevalla på framåt.
IFK-jubel efter Arlind Sadrius kvitteringsmål. efter det öste IFK Uddevalla på framåt.

Revansch i kamraternas tungviktsmatch i futsalligan

Silvermedaljörer mot guldmedaljörer. Det var tid för revansch i Agnebergshallen. IFK Uddevalla tog den – ordentligt.

ANNONS
|

Onsdagskvällens tungviktsmatch mellan IFK Uddevalla och IFK Göteborg var laddad med prestige. På planen fanns inte färre än åtta landslagsspelare från den färska truppen som förbundskaptenen Charbel Abraham presenterade på tisdagen.

Sveriges två bästa målvakter och givna landslagsspelare, Marcus Gerd och Christopher Solberg, gjorde starka insatser när lagen möttes i höstas och fick båda hålla nollan den gången. Efter det har regerande mästarna från Göteborg haft det tyngre och endast tagit en seger på sex matcher.

IFK Uddevalla har under samma period endast tappat två poäng (6–6 borta mot Borås) och leder serien före just Borås. Därmed också favoriter i matchen som var en repris på SM-finalen förra året.

ANNONS

Historiskt sett är det dock en stor övervikt på segrarna för IFK Göteborg. De har faktiskt aldrig förlorat mot IFK Uddevalla – någonsin.

Utöver målvakten Gerd hade IFK Uddevalla landslagsspelarna Petrit Zhubi, Fredrik Söderqvist och debutanten Robert Bagger i laget. Göteborgs fem blågula i uppställningen var Nicklas Asp, Emilio Rossi, Simon Chekroun och så målvakten Solberg.

I matchens första minut skadade sig Hector Maravilla och kunde inte spela mer.

Det var regerande mästarna IFK Göteborg som gjorde matchens första mål. Ludwig Torkelsson satte 0–1 från en snäv vinkel.

Kvitteringen satte Arlind Sadriu genom att styra in Fredrik Söderqvists skott på hockeyvis. Vid båda målen jublade lagen högt och det märktes att det var mer än poängen som stod på spel den här onsdagskvällen.

Ledningsmålet snickrade Albert Hiseni och Petrit Zhubi ihop och det var den senare som fick öppet mål på en smart passning förbi Solberg i Göteborgsmålet.

2–1 var ställningen i pausen.

Den andra halvan inleddes intensivt. Lagen bytte chanser med varandra och det var Uddevalla som fick utdelning.

Den här gången var det målskytten Sadriu som spelade fram och framspelaren Hiseni som avslutade.

Snyggt? Absolut!

Sadriu sköt – eller passade – från halva planen. Vid bortre stolpen stod Albert Hiseni och styrde in trean med insidan av klacken.

ANNONS

Sedan rann det på. Granit Berisha kontrade in fyran. Hiseni och Sadriu spelade sig fram mellan varandra igen och nu var det Sadriu som var sist på den till kvällens största jubel av säsongens största hemmapublik i Agnebergshallen.

Vid 5–1-underläge valde Göteborg att spela med målvakten Christopher Solberg framme i anfallen. Det skapade tryck, men nästa mål var även det till hemmalaget.

Robert Bagger rullade enkelt in 6–1 i öppet mål.

Slutet på matchen blev odramatiskt. Så när som på att Donat Gashi kunde göra 7–1 på pass från Robert Bagger i slutsekunderna.

LÄS MER OCH SE FLER BILDER:

Matchfakta

Svenska futsalligan, söder

IFK Uddevalla–IFK Göteborg 7–1 (2–1)

Målskyttar: 0–1 Ludwig Torkelsson, 1–1 Arlind Sadriu, 2–1 Petrit Zhubi, 3–1 Albert Hiseni, 4–1 Granit Berisha, 5–1 Arlind Sadriu, 6–1 Robert Bagger, 7–1 Donat Gashi.

Publik: 607

ANNONS