Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fredrik Soederqvist
Fredrik Söderqvist, här i IFK-tröjan.

Söderqvist debuterade med mål direkt

När lagkompisarna i IFK Uddevalla futsal hyllades av kommunen och publiken på Thordéngården i lördags kunde inte Fredrik Söderqvist vara med. Han hade fullt upp – med att göra som han brukar.

Fredrik Söderqvist lämnade IK Svane tidigare i vintras och skrev på för division 2-laget FC Trollhättan. Efter att Fredrik och IFK Uddevalla futsal vann SM-guldet i början av mars har han sedan haft fullt fokus på sin nya klubb.

På lördagen fick han dessutom göra riktig debut i FCT, efter ett kortare inhopp tidigare i vintras. Och det började bra.

Redan efter två minuter höll han sig framme och satte 1–0 mot Qviding på passning från Fredrik Larsson.

– Det var en boll i djupet som jag fick en tå på. Med lite mer flyt kunde vi ha gjort fler mål, jag hade en nick som jag inte riktigt fick träff på, säger målskytten.

Felix Ljung, som också lämnade Svane för FCT, fick speltid i den andra halvleken. Efter två sena mål vann Qviding matchen med 2–1.

Söderqvist spelade till höger i ett tremannaanfall, bredvid Josef Daoud och Fredrik Larsson. Han blev sedan utbytt i pausen.

– En roll som jag trivs med, den passar mig jättebra även om det är några år sedan jag spelade ytter. Jag trivs i laget, säger Fredrik som nämner tempot och träningsmängden som de stora skillnaderna efter klubbytet.

– Vi tränar fem dagar i veckan och jag kommer in i det mer och mer. Jag har en del att ta igen, lite småskador och sliten kropp, men det går snabbt att komma ikapp de andra.

Han missade uppvaktningen som Uddevalla kommun ordnade efter SM-medaljerna i futsal. Den var samtidigt som FCT-debuten.

– Synd att missa såklart men det går inte att vara med på allt. Det har varit mycket uppvaktning och många som uppskattar det vi har gjort. Det är skitkul och vi är tacksamma, säger Fredrik Söderqvist.

MEST LÄST