Serieledaren väntar för Oddevold

Tuffast möjliga motstånd, det är vad som väntar Oddevold på söndag. Då reser laget till Skåne för match mot Landskrona BoIS.

ANNONS
|

Oddevolds säsong har varit ojämn hittills. Inför den tolfte omgången i söderettan har laget endast två poäng ner till det negativa strecket som innebär degradering till division 2. Söndagens motståndare Landskrona, har däremot gått som tåget i seriespelet.

Skåningarna har snittat nästan två mål framåt per match och bara släppt in fem bakåt. Med andra ord, det kommer att krävas en topp- prestation från samtliga spelare i Oddevold om det ska blir några poäng med hem till Uddevalla.

– Det är klart att det blir en riktigt tuff bortamatch, vi vet att Landskrona är ett väldigt skickligt och spelförande lag. Samtidigt kommer vi åka dit med en god tro på oss själva. Det gäller att vi vågar spela vårt egna spel och inte backar hem för mycket, säger tränare Jonas Rehnberg.

ANNONS

Spelmässigt har Oddevold annars ryckt upp sig på sistone. Poäng i tre raka matcher och senast mot Oskarshamn såg det ut att bli en klar seger. 2–0-ledningen tappades dock efter att målvakten Sulejmen Sarajlic tidigt fått syna det röda kortet.

– Vi visar upp en riktigt bra karaktär efter utvisningen senast. I den andra halvleken jobbar vi stenhårt för varandra och skapar chanser trots att vi är en man mindre. Det finns många delar från den matchen som vi tar med oss tills på söndag, säger Rehnberg.

För Oddevold är det också snart dags att halvtidssummera serien. Jonas Rehnberg är övertygad om att laget har vad som krävs för att klättra i tabellen.

– Det är vår absoluta tro, att vi ska ta oss uppåt. Vi har en bra grund i laget, säger han.

Matchtruppen tas ut efter träningen på lördag. Helt klart är i alla fall att den målfarlige anfallaren Johan Patriksson inte kommer till spel. Givetvis ett stort avbräck för Oddevold då Patriksson öst in mål på slutet.

Avspark

Division 1 Södra

Landskrona BoIS–IK Oddevold

Landskrona IP, söndag 16.00

Läget i laget: Johan Patriksson och Sulejmen Sarajlic (avstängd) saknas.

ANNONS