Nyförvärv. Irvina Bajramovic är ny spelare i IK Rössö.
Nyförvärv. Irvina Bajramovic är ny spelare i IK Rössö.

Skyttedrottning valde Rössö

Hon blev skyttedrottning när Stala/Orust vann division 3 säsongen 2012. Förra sommaren bytte hon klubb till Torslanda för att pröva lyckan i division 1. Nu är det Rössö som gäller för 19-åriga Irvina Bajramovic.

ANNONS
|

Egentligen vore det naturligt att satsa på division 1-spel med nykomlingarna Vallen. Men för Irina Bajramovic, som går sista terminen på fotbollsgymnasiet Nösnäs i Stenungsund, var det viktigt med rutin. Därför föll valet på Rössö.

Rössö ett säkert kort

– Det finns många duktiga spelare i Rössö som jag kan ta lärdom av. Det är ett rutinerat lag, så det känns som ett säkert kort att satsa i Uddevalla, säger hon.

Fotbollskarriären inleddes i Varekil på södra Orust, där Irvina Bajramovic gick till sin första träning i Stala som 6-åring.

– Alla som gick i förskolan spelade fotboll. Och farsan spelade med a-laget i Stala, så det blev ganska naturligt att jag också provade på.

ANNONS

Skyttedrottning på Orust

Hon fastnade för fotbollen och spelade med Stala/Orust fram till förra sommaren då hon gick ut andra året på fotbollsgymnasiet i Nösund. Då hade Stala vunnit division 3 säsongen innan och Bajramovic blivit skyttedrottning i serien. Förra våren fortsatte hon att ösa in i mål för klubben i division 2 och det var mycket tack vare det som Torslanda hörde av sig och lockade över den talangfulla Bajramovic till division 1.

Nyttig erfarenhet i Torslanda

– Det var en nyttig erfarenhet, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag fick lite speltid, ibland tio minuter, ibland en halvlek, men jag gjorde inga mål i Torslanda.

När serien var slut var det många tjejer i Torslanda som ville byta klubb. Så även Irvina Bajramovic.

– Det var lite rörigt, så därför kändes det naturligt att satsa vidare någon annanstans.

Valet föll på Rössö där Irvina Bajramovic hoppas på att få göra seriepremiär på fredag.

– Jag hoppas på att kunna utvecklas som spelare och ta en startplats i laget.

Under försäsongen har hon spelat från start i tre av Rössös fyra träningsmatcher och gjort tre mål. Men inte från anfallsposition som i Stala/Orust.

– Jag har spelat högerytter. Det har fungerat alldeles utmärkt. Vi har ett väldigt bra anfall i Rössö där jag och Sandra Bagger spelar på var sin kant bakom Rebecka Blomqvist och Michaela Berndtsson.

ANNONS

Hur ska det bli att spela på Rimnersvallen?

– Jag har faktiskt aldrig spelat där. Men det ska bli kul. Det är någonting nytt och stort.

Att det finns tre damlag från Bohuslän i division 1:– Det är väldigt positivt för bohuslänsk fotboll. Det har alltid handlat om Stångenäs och Rössö så det är kul att Vallen också gått upp. Jag hoppas att vi får upp ännu ett lag till nästa år.Vad dam-EM i Sverige förra året betydde för damfotbollen:– Väldigt mycket. Dels för damfotbollen i stort i Sverige, men även för damlandslaget. Fler ser upp till det nu.Sitt roligaste fotbollsminne:– Jag har flera. Men ett är när jag kom med i elitlägret för flickor -95 år 2010. Det var jättestort då.Vem som är hennes förebild:– På herrsidan är det Zlatan. På damsidan Kosovare Asllani.

Fredag 18 april: Vara SK–Vallens IF, IK Rössö–IK Gauthiod, Lidköpings FK–IFK Skoghall DF.

Måndag 21 april: Sils IF–Skövde KIK, Falköpings KIK–Stångenäs AIS, Mariestads BoIS FF–Holmalunds IF

ANNONS