Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nyförvärv. Irvina Bajramovic är ny spelare i IK Rössö.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Skyttedrottning valde Rössö

Hon blev skyttedrottning när Stala/Orust vann division 3 säsongen 2012. Förra sommaren bytte hon klubb till Torslanda för att pröva lyckan i division 1. Nu är det Rössö som gäller för 19-åriga Irvina Bajramovic.

Egentligen vore det naturligt att satsa på division 1-spel med nykomlingarna Vallen. Men för Irina Bajramovic, som går sista terminen på fotbollsgymnasiet Nösnäs i Stenungsund, var det viktigt med rutin. Därför föll valet på Rössö.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Rössö ett säkert kort

– Det finns många duktiga spelare i Rössö som jag kan ta lärdom av. Det är ett rutinerat lag, så det känns som ett säkert kort att satsa i Uddevalla, säger hon.

Fotbollskarriären inleddes i Varekil på södra Orust, där Irvina Bajramovic gick till sin första träning i Stala som 6-åring.

– Alla som gick i förskolan spelade fotboll. Och farsan spelade med a-laget i Stala, så det blev ganska naturligt att jag också provade på.

Skyttedrottning på Orust

Hon fastnade för fotbollen och spelade med Stala/Orust fram till förra sommaren då hon gick ut andra året på fotbollsgymnasiet i Nösund. Då hade Stala vunnit division 3 säsongen innan och Bajramovic blivit skyttedrottning i serien. Förra våren fortsatte hon att ösa in i mål för klubben i division 2 och det var mycket tack vare det som Torslanda hörde av sig och lockade över den talangfulla Bajramovic till division 1.

Nyttig erfarenhet i Torslanda

– Det var en nyttig erfarenhet, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag fick lite speltid, ibland tio minuter, ibland en halvlek, men jag gjorde inga mål i Torslanda.

När serien var slut var det många tjejer i Torslanda som ville byta klubb. Så även Irvina Bajramovic.

– Det var lite rörigt, så därför kändes det naturligt att satsa vidare någon annanstans.

Valet föll på Rössö där Irvina Bajramovic hoppas på att få göra seriepremiär på fredag.

– Jag hoppas på att kunna utvecklas som spelare och ta en startplats i laget.

Under försäsongen har hon spelat från start i tre av Rössös fyra träningsmatcher och gjort tre mål. Men inte från anfallsposition som i Stala/Orust.

– Jag har spelat högerytter. Det har fungerat alldeles utmärkt. Vi har ett väldigt bra anfall i Rössö där jag och Sandra Bagger spelar på var sin kant bakom Rebecka Blomqvist och Michaela Berndtsson.

Hur ska det bli att spela på Rimnersvallen?

– Jag har faktiskt aldrig spelat där. Men det ska bli kul. Det är någonting nytt och stort.