Skyttekungarna drabbar samman i prestigemöte

Båda är skyttekungar i samma futsallag. På måndagskvällen ställs Robert Bagger och Fredrik Söderqvist mot varandra när IFK Uddevalla tar emot FC Trollhättan i fotbollens division 2.

ANNONS
|

Svenska mästare och landslagsmän i futsal å ena sidan - konkurrenter i fotboll å den andra. Robert Bagger i IFK Uddevalla och Fredrik Söderqvist ställs emot varandra i trestadsderbyt i division 2 på Kamratgården måndag kväll. IFK Uddevalla toppar serien efter två segrar. Mot Nordvärmland senast blev det seger trots en rätt blek insats.

– Starkt av oss att kunna vinna även om vi spelar dåligt. Vi måste höja oss en nivå mot FC Trollhättan om vi ska klara av att vinna, säger Robert Bagger som själv spelade i FCT förra säsongen.

Ett FC Trollhättan som i år tränas av förre Ljungskiletränaren Tor-Arne Fredheim. Laget har vunnit en match och spelat en oavgjord så här långt och ligger trea i tabellen.

ANNONS

– Jag tror det blir en het och tuff match med många dueller mellan två blivande topplag, säger Fredrik Söderqvist som värvades till FCT från Svane till den här säsongen.

Robert Bagger berömmer Fredrik Söderqvist och säger att det är en spelare IFK måste ha koll på. Han är inte förvånad över att Söderqvist redan gjort två mål.

– Inte det minsta. Han är ju en målskytt som alltid gör mål. Varför skulle han inte göra det i tvåan också, säger Bagger.

Fredrik Söderqvist tycker också det ska bli kul att möta sina futsalkompisar. Det är inte bara Bagger han spelar med i IFK Uddevalla och landslaget utan även Petrit Zhubi.

– Det är så klart en speciell match men det ska bli riktigt kul, säger han.

Söderqvist trivs bra i FC Trollhättan under Tor-Arne Fredheim och tycker redan han utvecklats.

– Jag trivs bra, det är ett gott gäng med bra sammanhållning. Jag har lärt mig mycket av Tor-Arne och känner ju tidigare också Robin Östlund från min tid i Svane.

Han tycker inte det är någon större skillnad att spela i division 2 jämfört med division 3. Snarare är det enklare nu när han har bättre spelare runt sig.

ANNONS

– Jag har inte känt av att det nån skillnad direkt, och är nöjd med min egen insats så här långt.

Robert Bagger däremot tycker att han har en bit kvar till sitt max. Han tycker den långa futsalsäsongen påverkar fotbollsspelet, menatt det blir bättre och bättre.

– Jag har ju varit van vid att bara stå och ta emot bollen i futsalen. Nu måste man ju flytta med sig bollen på ett annat sätt och det blir ett helt annat tempo och underlag.

Båda två ser fram emot matchen på måndag kväll.

– Det ska bli kul och förhoppningsvis mycket publik, säger Bagger.

– Båda lagen lär ju spela för att vinna, men det är inga hard feelings om vi skulle förlora, säger Söderqvist.

ANNONS