Slutspelat i Svane. Fredrik Söderqvist lämnar Svane och går uppåt i seriesystemet. Mycket talar för att han går till FC Trollhättan.
Slutspelat i Svane. Fredrik Söderqvist lämnar Svane och går uppåt i seriesystemet. Mycket talar för att han går till FC Trollhättan.

Skyttekungen Söderqvist lämnar Svane

Fredrik Söderqvist stänger sitt målkonto och lämnar IK Svane. Mycket talar för att nästa klubb blir FC Trollhättan.

ANNONS
|

Med ett fantastiskt målfacit under de senaste fyra säsongerna har Fredrik Söderqvist gjort sig ett namn inom fotbollen i Bohuslän. Han har varit med på hela Svanes resa ända upp till division 3 där klubben slutade på sjätte plats förra säsongen.

Nu klättrar Söderqvist vidare uppåt i karriären. På tisdagen kom det uppgifter att han går till FC Trollhättan i division 2.

– Det är klart att jag lämnar Svane, jag känner mig färdig där och vill prova på något nytt. FCT ligger bra till med det är inte klart än, säger han till Bohusläningen.

FC Trollhättans sportchef Daniel Lennartsson ska Söderqvist skriva på i samband med torsdagens träning.

ANNONS

– Det känns jättebra att Fredrik bestämt sig för oss, det är en spelare som alltid gör många mål. Det ska bli spännande att se hur han klarar sig på ytterligare en nivå, säger Lennartsson till TTELA.

Söderqvist var med på FCT:s första träning i början av januari och igen under måndagskvällen. Tisdagskvällen ägnar han åt träning med IFK Uddevalla futsal och på onsdagen spelar han match mot IFK Göteborg. Sedan väntas ett besked om framtiden under slutet av veckan.

FC Trollhättan tränas av Tor-Arne Fredheim och en av hans assisterande är Robin Östlund, förra året på samma position i Svane. Även Fredheim har varit med under vissa träningspass med Svane under 2016.

– Jag känner dem väl båda två och gillar dem som tränare. Jag har fått ett kontraktsförslag från FCT och det är småsaker som återstår, säger 23-årige Fredrik Söderqvist.

Som anfallaren har berättat tidigare vill han gärna spela klart säsongen med IFK Uddevalla futsal. Det återstår tre seriematcher i Svenska futsalligan och två semifinaler i SM – minst. SM-finalen spelas den 4 mars.

– Jag kommer att slutföra med IFK, det blir dubbla träningar ett tag, säger han.

ANNONS