Snabba mål fällde Rössö

Rössös planer på att få kontakt med topplagen i damettan fick en törn i söndagens bortamatch mot serieledande Rävåsen.

ANNONS
|

På förhand en match mellan två av seriens försvarsstarkaste lag så antalet mål är något förvånande, men Rävåsen kom till spel med gott självförtroende efter en 4-2-seger borta mot topptippade Lidköping.

– En oerhört tung dag för oss, säger tränaren Niklas Christensson efter 4–1-förlusten

Siffrorna är stora, men faktum är att Rössö var bra med under den första halvleken

– Vi gör det faktiskt egentligen rätt bra. Då hittade vi bra ytor och skapade flera riktigt bra chanser.

Matchen hade kanske fått en annan utveckling om det inte hade vart för några tunga minuter då hemmalaget lyckades göra två mål.

ANNONS

Bakslaget sänkte förstås Rössöspelarna en aning, men laget kunde ändå gå till halvtid med gott hopp efter en sen reducering av Sofia Olsson som fångade in bollen efter ett inlägg och placerade in bollen.

Nytt hopp, men även det släcktes direkt efter avspark i andra halvlek då Rävåsen ökade på till 3–1 med ett långskott från lagets amerikanska Jade Flory - tremålsskytt i matchen -som gick stolpe in. Det sänkte Rössöspelarna.

– Efter det gör vi inte något bra. Vi blev passiva och kom aldrig ur det. En massa misstag och inget anfallsspel alls, säger Christensson.

4–1 kom på straff och resten av matchen var en transportsträcka.

– Den svaga prestationen i andra är värre än förlusten, säger Rössötränaren som nu får försöka rikta spelarnas fokus på det kommande hemmamötet mot Lidköping. Något han ser fram emot.

– Vi spelade bort dem från seriesegern i fjol så de har nog inte så bra minnen från Rimnersvallen. Det ska bli kul.

ANNONS