Seger. Orust FC tog under lördagen tre väldigt efterlängtade poäng.
Seger. Orust FC tog under lördagen tre väldigt efterlängtade poäng.

Styrkebesked från Orust FC

Efter flera matcher utan seger visade Orust FC under lördagen styrka när de hemmaslog Ämtervik. – Det var vår tur nu, säger spelande tränaren Karin From efter 2–1-segern.

ANNONS
|

Nykomlingen Orust FC fortsätter att kriga på i den tuffa division 1-serien. Under lördagen visade laget stor styrka när de vände och vann mot Ämterviks FF.

– Vi behövde verkligen tre poäng. Det är inte så att vi pratat om det inför matchen, men det är klart att det är viktiga poäng, säger From.

Den första halvleken var en mållös historia, men hemmalaget Orust hade bud på både ett och två mål.

– I den första halvleken var vi klart bättre än dem, och kunde faktiskt tagit ledningen med två-tre bollar. Men deras målvakt var väldigt duktig, och det ska man inte ta ifrån dem.

ANNONS

I den andra halvleken var det inledningsvis jämnt.

– Sedan tog de över taktpinnen helt, och fick ett momentum. Då kände vi att vi behöver förändra, så vi kastade om lite.

Men förändringen gav inte önskad effekt, utan i stället var det gästerna som på en andravåg satte dit ettan i den 61:a minuten.

Orust vägrade dock ge upp, utan fortsatte att tugga på. Något som gav utdelning, och det fort. Bara minuter efter baklängesmålet revs Caroline Olsson ned i straffområdet, och på den efterföljande straffen tryckte Elin Nilsen in kvitteringen.

Och samme Elin Nilsen höll sig även framme i de absolut sista minuterna av matchen och fullbordade vändningen. 2–1 till Orust, vilket också blev slutresultatet.

En seger som nu tar Orust upp på säker mark.

– Det har alltid varit en bra moral i laget, och vi ger aldrig upp. Den här gången drog vi det längsta strået, och lite tur måste man ha ibland. Nu var det vår tur efter ett par uddamålsförluster och någon oavgjord match vi borde ha vunnit.

Nästa match för Orust är redan på onsdag. Då beger laget sig till tabellsexan Gauthiod.

ANNONS