För varje seger i Champions league får Granit Berishas IFK Uddevalla rankingpoäng av Uefa som kan ge dem fördelar vid kommande lottningar i Europaspelet.
För varje seger i Champions league får Granit Berishas IFK Uddevalla rankingpoäng av Uefa som kan ge dem fördelar vid kommande lottningar i Europaspelet.

Svårt att gå vidare – men mycket kvar att spela för

Efter premiärförlusten är IFK Uddevallas chanser till avancemang små. Men det finns annat att spela om.

ANNONS
|

Se intervjun med IFK Uddevallas lagkapten Granit Berisha här ovanför.

Onsdagens två matcher i Champions leagues Main round, grupp 5, slutade med segrar för italienska A & S Pescara och cypriotiska Apoel. Det sistnämnda värdlaget från Nicosia är IFK Uddevallas nästa motståndare, redan i kväll.

IFK Uddevalla ser positivt på fortsättningen och har inte gett upp hoppet om avancemang.

– Det finns fortfarande en chans och allt kan hända. Vi tar en match i taget och varje match är som en final, säger tränaren Mikael Alfredsson.

"Det passar oss bra"

Gårdagskvällens andra match slutade med 4–0-seger för Apoel mot bosniska Mostar. Alfredsson såg den första halvleken som slutade 0–0. Då imponerade inte de cypriotiska mästarna.

ANNONS

– Det spelar likt hur vi spelade för några år sedan. En avvaktande spelstil med lågt tempo. Vi gillar att äga bollen så det passar oss bra men det gäller att ha fart i anfallsspelet, säger IFK-tränaren.

Rankingpoäng på spel

Även om Pescara skulle vinna sina återstående matcher och ta gruppsegern, den enda platsen som ger avancemang, så finns det andra faktorer att spela för.

– Även om det blir svårt att gå vidare från den här gruppen så spelar vi om rankingpoäng. Vartenda mål och seger är värt mycket och det är bara att ladda om, tycker Marcus Gerd.

– Det är rankingpoäng för oss själva och för svensk futsal, det är viktigt för framtiden, säger Mikael Alfredsson.

IFK Uddevalla spelar kvällens match mot Apoel klockan 19.00 (18.00 svensk tid) och du kan följa den genom vår direktrapportering.

ANNONS