Svane föll tungt i bottenmötet

IK Svane hade chans till ytterligare kliv i tabellen när man under tisdagen tog emot bottenkollegan Trollhättans BoIS - men i stället kammade laget noll.

ANNONS
|

Efter segern mot Lärje Angered senast klev Svane in till tisdagens hemmamatch mot nedflyttningsplacerade Trollhättans BoIS med gott självförttoende. Segern senast tog Svane upp på kvalplats, och en ny trepoängare hade tagit Uddevallalaget upp på säker mark.

Men förhoppningen om tre poäng slutade med noll poäng. Trollhättan besegrade Svane med 2–1.

– Helt klart tufft och tråkigt att förlora, och speciellt eftersom vi hade en go känsla i laget efter segern senast, säger lagets tränare Mattias Pettersson-Pohl.

Den första halvleken slutade mållös, och i den andra fick gästerna tidigt utdelning.

– Vi var värda minst ett kryss. Den första halvleken var kontrollerad från vår sida, och vi hade ett par hundraprocentiga lägen. I stället får de en straff bara minuter in i den andra.

ANNONS

Uppförsbacke redan från start i den andra halvleken, men det skulle bli tyngre för kvitteringsjagande Svane.

– Vi trycker på och vill sätta dit kvitteringen, men i stället gör de 2–0 på ett långskott. Det är klart att det blir extra tungt när man ändå kände att vi var bättre än Trollhättan innan målen. Inte för att vi kom upp i vår högstanivå, men vi var det bättre laget.

Under slutminuterna fick Svane in en reducering genom Aden Aden, men närmre än så kom man aldrig.

I Svanes startelva fanns ett för säsongen nytt ansikte med. Marcus Strand Larsén lånas in från IFK Uddevalla under den resterande delen av säsongen.

– Han kommer att göra stor nytta för oss, kommenterar "PP".

Nu laddar laget om inför matchen mot Kärra, som också är den sista innan sommaruppehållet.

– Vårt försvarsspel är fortsatt stabilt, vilket känns tryggt. Nu laddar vi våra batterier och öser på i den matchen.

ANNONS