Sverige förlorade efter svag insats mot Italien

Sverige förlorade sista gruppspelsmatchen mot Italien (2-3) och får möta hemmanationen Nederländerna i kvartsfinalen.

|

Pia Sundhage vilade tre av Sveriges nyckelspelare i den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien, och hon ändrade på tre av fyra försvarspositioner.

Göteborg FC:s lagkapten ochmittfältare Elin Rubensson fick chansen som högerback i stället för Jessica Samuelsson,och till vänster i backlinjen klev Jonna Andersson in igen efter att ha petats mot Ryssland. Vänsterbacken Magdalena Eriksson tog ett kliv in i banan och startade på Nilla Fischers mittbacksplats intill Linda Sembrandt.

Det dröjde inte länge innan det svenska försvaret stötte på problem.Italien rivstartade.

Efter fyra minuters spel misslyckades Linda Sembrandt med en nedtagning i straffområdet och Italiens anfallare Daniela Sabatino tog tillvara på möjligheten. 1-0 till Italien.

Sverige återhämtade sig från den tidiga kallduschen och 14 minuter in i matchen kvitterade Lotta Schelin från straffpunkten, efter att hennes anfallskollega Stina Blackstenius hade blivit nedriven.

Men Italien kände sig inte klara. Anfallstrion Melania Gabbiadini, Daniela Sabatino och Barbara Bonansea hotade den svenska försvarslinjen gång på gång och efter 37 minuter gav det utdelning. Daniela Sabatino smög sig inbakom ryggen på Magdalena Eriksson och placerade in Italiens 2-1-mål.

Pia Sundhage ändrade direkt i laget inför andra halvlek.Caroline Seger och Kosovare Asllani byttes ut och ersattes avLisa Dahlkvist och Fridolina Rolfö.

Två minuter efter paus small det direkt. Den sistnämnde hittade in till Stina Blackstenius som stötte bollen i mål.

Efter 2-2-målet fick Italien utstå en anstormning. Kvarten som följde präglades av ett svenskt tryck mot det italienska målet, och trots flera giftiga målchanser ville inte bollen in.

Med en kvart kvar att spela nickade Stina Blackstenius i stolpen, återigen framspelad av anfallspartnern Fridolina Rolfö.

Efter en stark andra halvlek och flera farliga målchanser var det i stället Italien som gjorde nästa mål. Bonansea hittade fram till Girelli vid bortre stolpen med en lyftning.

3-2 till Italien blev slutresultatet.

– Vi testar och vi byter lite och det är inte konstigt att det blir lite så. Vi är inte riktigt vana att spela med varandra, säger Sveriges lagkapten Lotta Schelin i TV4 efteråt.

Tyskland besegrade Ryssland och vann gruppen före Sverige, som nu får möta Nederländerna i kvartsfinalen. Tyskland får möta Danmark.

Motståndet i kvarten spelar ingen roll, enligt Lotta Schelin.

– Holland och Danmark är två riktigt bra lag så oavsett så kommer vi vara taggade att ta oss vidare därifrån, säger hon.