Drar sig ur. Tjörns DFF anser sig ha ett för ungt lag för division 2 och väljer nu att satsa på laget i division 3.
Drar sig ur. Tjörns DFF anser sig ha ett för ungt lag för division 2 och väljer nu att satsa på laget i division 3.

Tjörn nästa lag att dra sig ur damtvåan

Skoghall drog sig ur division 1 och Smögen division 2. Nu är det färdigspelat även för Tjörns DFF i damernas division 2 Nordvästra Götaland.

ANNONS
|

Skoghall meddelade bara dagar före seriepremiären att laget inte kommer till spel i division 1 norra Götaland. Serien där också Rössö och Orust spelar. Nästa lag att dra sig ur var Smögen som inte mäktade med spel i division 2. Orsaken i båda fallen var brist på spelare.

Nu kommer nästa avhopp inom damfotbollen. Det är Tjörns DFF som beslutat att dra ur sitt lag i division 2 och enbart satsa på laget i division 3. Laget har inlett seriespelet med två förluster och målskillnaden 0-18.

– Det stämmer att vi drar oss ur division 2. I vårt fall handlar det om att spelarna är allt för unga och orutinerade för att spela på den nivån. Vi trodde det skulle gå, men det blev inte så bra, säger styrelseledamoten Tony Nilsson.

ANNONS

I och med att Tjörn nu drar sig ur kommer serien att bestå av tio lag. Efter två omgångar toppar Skepplanda på sex poäng. Herrestad har inlett med två oavgjorda och i botten finns Bullaren.

ANNONS