Försvarsspelet var Oddevolds fokus inför matchen, och det blev även det som gjorde att laget fick 0–0 på Ruddalen. Här möts Jesper Westermark och Daniel Stanisic.
Försvarsspelet var Oddevolds fokus inför matchen, och det blev även det som gjorde att laget fick 0–0 på Ruddalen. Här möts Jesper Westermark och Daniel Stanisic.

Tryggt bakåt men tamt framåt för Oddevold

Det blev mållöst när Oddevold gästade Utsikten på Ruddalen.

ANNONS
|

Med bra statistik i bagaget mot Utsikten klev Oddevold in på Ruddalen med visst självförtroende. Tränaren L-O Mattsson hade dock en viktig fråga som han ville ha svar på: Hur står sig försvaret mot bra motstånd?

Bra, skulle det visa sig. Backlinjen, och framför allt mittbacksparet Daniel Stanisic och Alen Kasumovic, stod för en trygg och stabil insats matchen igenom. Dessutom visade målvakten Erik Dahlin att han kommer bli en stor tillgång för Oddevold i år.

I matchens slutminuter fick förre Oddevoldanfallaren Jesper Westermark matchens bästa målchans när han nickade bollen mot mål från nära håll. Men där dök Dahlin upp och räddade Oddevold.

ANNONS

– Synd att inte få göra mål, det hade jag lovat laget och mig själv. Men jag tycker ändå att vi var det bättre laget och skapade mer än dem. Det var lite speciellt att spela mot sina gamla lagkamrater, även om det är många nya ansikten i Oddevold i år, sa Westermark efter matchen.

Oddevold höll 0–0, för det handlade just om det, att inte släppa in något mål. Framåt var laget uddlöst och fick sällan behålla bollen på offensiv planhalva en längre stund.

– Offensivt var det inte så bra, även om vi tog över sista kvarten och skapade en del. Men det var försvarsspelet jag ville ha svar på i dag, och där såg det för det mesta lugnt och stabilt ut. De lyckades inte skapa så många målchanser, säger L-O Mattsson.

Utsiktens BK–IK Oddevold 0–0

Oddevolds startelva: Erik Dahlin - Andreas Johansson (45), Daniel Stanisic (62), Alen Kasumovic, Andreas Bergman - Eric Kallberg (89), Dusan Jevtic (72), Daniel Janevski, Adam Engelbrektsson - Johan Patriksson, Liridon Selmani (69).

Ersättare: Mike Andersson (mv), Jacob Berg (69), Emil Niklasson (72), Lucas Hallberg (89), Alexander Hedlund, Andreas Almroth (45), Rickard Johansson, Joacim Hake (62).

ANNONS