Robert Lipovac gjorde Oddevolds tröstmål.
Robert Lipovac gjorde Oddevolds tröstmål.

Utsikten bröt Oddevolds svit

Oddevold fick ingen revansch på Utsikten efter förlusten i somras. Trots en bra start var Göteborgslaget för svåra och vann klart i lördagens match i söderettan.

ANNONS
|

Lagen möttes i vårmötet på Rimnersvallen och den gången vann Utsikten men 1–0. Det blev ingen revansch för Oddevold den här gången.

Ett straffmål gav 1–0 i den första halvleken. Alexander Angelin var målskytt för Utsikten efter en halvtimme och hemmalaget hade också ett mål upp i halvtid.

– Vi startade bra och hade ett antal chanser de första 20-25 minuterna. Sedan tar de ledningen på en tveksam straff, vi vet inte vart han hittade den, säger IKO-tränaren Jonas Rehnberg.

Oddevold flyttade upp spelet och gjorde tre byten i andra halvlek då Robert Lipovac, Jacob Berg och Daniel Janevski kom in.

ANNONS

I mitten av andra kom tvåan och den här gången var det genom ett självmål från Oddevold. Tio minuter efter det kom trean genom en kalasträff i krysset från Marius Evensen. Då såg det inte ljust ut för Oddevold.

Inbytte Robert Lipovac gav ett litet hopp till gästerna när han satte 3–1. Då återstod sju minuter av matchen.

I slutet kom ytterligare ett mål. Nicolas Sandberg spikade slutresultatet till 4–1 och Oddevold fick åka hem utan poäng. Faktum är att förlusten var Oddevolds första sedan Norrby vann på Rimnersvallen den 11 juli.

– Det var inte vår dag i dag. Utsikten är ett genuint och stabilt lag som har vunnit sex av de sju senaste nu, med bara två insläppta mål. Hade vi fått första målet kanske det sett annorlunda ut. Istället vände vinden, säger Rehnberg.

Sex seriematcher stannade den förlustfria sviten på.

– Vi jobbar i rätt riktning och har tagit ett par segrar hemma nu. Vi ska inte gräma oss utan blicka framåt. Från början ville vi ha en topp 6-placering och det ser ju bra ut, menar Jonas Rehnberg.

Matchfakta

Söderettan

Utsikten–Oddevold 4–1 (1–0)

Mål, IKO: Robert Lipovac

ANNONS