Fotbollsfest i Sotenäs

Kalles Kaviar cup har dragit igång igen. För 23:e året i följd. – Det är som en liten tjuvstart på semestern för många, säger Marie Appelgren, cupansvarig.

ANNONS
|

Veckan efter midsommar innebär traditionsenlig fotbollsfest i Sotenäs. Så har det varit sedan tidigt 90-tal då första upplagan av Kalles Kaviar cup spelades. Ungdomscupen är ett samarrangemang mellan Smögens IF; Hunnebostrands IF, Bovallstrands IF och Kungshamns IF.

– Många säger att cupen var en start på samarbete mellan klubbarna. Det var unikt på den tiden och fanns egentligen inte på kartan att det skulle ske, säger Marie Appelgren, som är verksam i Bovallstrands IF och varit med i cupverksamheten sedan 16 år tillbaka.

Turneringen avgörs i sex olika åldersklasser. F14, F13, F12; P14, P12, P11 och spelas på följande arenor: Havsvallen, Stensnäsvallen, Hunnebovallen, Himlavallen och Kungshamnsvallen. Det är också den sistnämnda som är finalarena på söndag. Bland de 115 deltagande lagen finns fler bohuslänska klubbar. Självklart är samtliga arrangörsklubbar med. Även Grebbestad och Herrestad hör till klubbar från närområdet. Men det är också långväga gäster från Norge, Skåne och klassiska klubbar som Hammarby och Gais.

ANNONS
ANNONS