Tummen upp. Grebbestadstränaren Mattias Pettersson-Pohl kunde glädjas över Grebbestads seger borta mor Gunnilse,

Grebbestad bröt negativ svit

Grebbestads IF är ett vinnande lag i seriespelet i igen – för första gången sedan 5 maj. "Oerhört skönt. Det har varit frustrerande", säger Grebbestadstränaren Mattias Pettersson-Pohl.

|

Grebbestad har haft en riktigt tung period. Frånsett en seger i Svenska cupen mot Qviding (3–1) har Grebbestad varit segerlöst i nästan två månader. I onsdags var de på väg mot en ny förlust i division 2-fotbollen. Med halvtimmen kvar var laget i underläge med 0–1 borta mot Gunnilse. Då slog Felix Kristoffersson till – två gånger. Efter 60 minuters spel spelade Christoffer Söderlund fram Kristoffersson till 1–1. Och fem minuter före slutsignalen var det dags igen. Den här gången stod Jonas Henriksson för den målgivande passningen.

Det skulle också bli målet som ledde Grebbestad till en efterlängtad seger. Senaste segern kom i början av maj när Rynninge besegrades med 1–0. Då var Grebbestad et förväntat topplag som skuggade serieledande Vänersborg. Därefter har allting gått åt helt fel håll för Grebbestad i seriespelet. Efter en oavgjord match och åtta förluster har seriefavoriten förvandlats till ett bottenlag. I och med segern tog sig Grebbestad ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det har varit en riktigt tuff period. Många har förväntat sig att vi ska vara med i toppen. Vi vet vad vi kan och tog fram det mot Qviding, men i serien har det knutit sig, Pettersson-Pohl.

I den andra halvleken mot Gunnilse lossnade det.

– Vi hade fem sex riktigt bera lägen och de var knappt över sin planhalva, säger Grebbestadstränaren.

Nu väntar ett serieuppehåll till fredagen den 29 juli då Lidköping kommer på besök till Siljevi.

Då lär också skadade duon Marcus Gerd och Mathias Hegeland vara tillbaka.