Ny förlust. Jonas Henriksson i duell med Karlstads George Kojadinovic. Målkungens och hans Grebbestad föll igen.

Grebbestad faller mot botten

Grebbestads formkurva har pekat neråt ett tag, och hemma mot Karlstad BK blev det ingen efterlängtad vändning. Gästernas Felix Nilsson var skoningslös och såg ensam till att skjuta hem segern till Karlstad med tre egna mål.

|

– Det har känts betydligt bättre, suckade tränaren Mattias Pettersson-Pohl efter slutsignalen, och han kan nu konstatera att Grebbestad är ett bottenlag efter nio omgångar av serien.

Gästerna Karlstad, var precis som Grebbestad, en av förhandsfavoriterna till seriesegern innan säsongen. Och precis som Grebbestad har Karlstad inlett serien skakigt och stod tillsammans med Grebbestad på 11 poäng inför lördagens möte. Men lika jämnt som tabelläget var inför matchen, lika ojämnt var det på Siljevis gröna matta. Karlstad tog grepp om spelet direkt, var trygga i sin speluppbyggnad och Grebbestad lät gästerna föra spelet utan att sätta dem under press.

– Tanken var att störa dem högt, men Karlstad fick för mycket tid med bollen och då föll vi tillbaka, analyserar Mattias Pettersson-Pohl.

Och Karlstad utnyttjade övertaget. På en snabb omställning efter en kvart sköt Felix Hansson in 0-1, skottet touchade Edon Qeriqis utsträckta ben och gick i en vacker båge över Martin Pettersson i målet. Direkt på Grebbestads avspark fick Karlstad ett nytt jätteläge, men Martin Pettersson räddade Benjamin Muminovics friläge. Karlstads spelövertag fortsatte, de hade 8-0 i hörnor i första halvlek och efter 28 minuter slog Martin Pettersson ett studsande bakåtpass rakt i gapet på Marcus Nilsson som hittade Felix Hansson som enkelt satte 0-2.

– Vi har verkligen inte marginalerna med oss för tillfället, konstaterade Pettersson-Pohl som fick se Jonas Henriksson missa två fina chanser precis i slutet av första halvlek.

I paus pratade Grebbestad om att bli rakare, att komma närmare Karlstad i pressen. Det dröjde 20 sekunder, sen gjorde Felix Hansson sitt tredje mål. Precis den start på halvleken hemmalaget inte behövde. Felix Hansson fick en fin genomskärare som Ulrik Karnström helt felbedömde och ensam med Martin Pettersson rullade Karlstads anfallare retfullt enkelt in sitt tredje mål till 0-3.

Efter målet föll Karlstad tillbaka, Grebbestad ökade intensiteten och tog över spelet allt mer. Men hemmalaget lyckades inte skapa de där riktigt heta lägena. Olle Kristoffersson byttes in mot Granit Berisha, gjorde jobbet offensivt - men Kristofer Hedlund i Karlstads mål sattes inte på särskilt svåra prov i andra halvlek.

– Vi satte dem under tryck i perioder men orkade inte fullfölja i dag, konstaterar Olle.

Hur känns det att vara ett av seriens bottenlag?

– Det känns ovant, det var väldigt längesedan den hände sist. Men vi har bra spelarmaterial, en bra känsla i truppen och jag vet att vi kommer att vända det här, avslutar Olle Kristoffersson.