Grundsund är hetast i innebandytvåan

Trea i tabellen – men ändå hetast i serien. Inom loppet av en vecka har Grundsunds IF slagit båda topplagen i innebandytvåan. – Det är ingen som kan stoppa oss nu, säger Josefin Göthesson.

ANNONS
|

I lördags eftermiddag var det ett nytt stort kramkalas i Bottnahallen i Grundsund. Glädje visste inga gränser i Grundsunds IF efter att Marstrand besegrats med 2–1 (0–0, 1–0, 1–1) inför 80 betalande åskådare.

– Kul att det kom så mycket folk. Det var likadant förra veckan, konstaterade Göthesson och log.

Då spräckte Grundsund serieledande Pixbo/Wallenstams svit på 14 raka segrar genom att vinna med 4–0.

Fällde tabelltvåan Den här gången var det tabelltvåan Marstrand som fälldes. Efter en trevande säsongsöppning har Grundsund nu tagit sex raka segrar och inte förlorat sedan den 22 november hemma mot Guldheden. Det är det enda laget som vunnit i Bottnahallen den här säsongen.

ANNONS

– Vi är väldigt svåra att slå här. Helt underbart. Det är ingen som kan stoppa oss nu, sa Josefin Göthesson.

Det var hon som visade vägen till segern mot Marstrand som betyder att Grundsund klättrade till tredjeplats i tabellen och fortsätter att slåss om en biljett till division 1.

Göthesson sköt snyggt in det förlösande 1–0-målet från distans i början av mittenakten. Dryga halvminuten in på den tredje och avslutande perioden passade hon fram till Lovisa Lundre som ökade på hemmalagets ledning till 2–0. Ett par minuter senare reducerade Marstrand genom Annika Jepsson som sprätte upp bollen i bortre krysset, helt utan chans för Amanda Torgersson som därmed tvingades att släppa in sitt första mål på åtta perioder. Marstrand fortsatte sedan att jaga en kvittering i en match som var tuff och framkallade mycket irritation på ledarbänken. Bland annat fick båda lagen utvisningar i slutet av matchen på grund av att ledare i respektive lag protesterat mot domslut.

– Jag tyckte att domarna var bra. Inget att säga om, sa Grundsunds lagledare Leif Eriksson.

– Det är onödigt av oss att ta en sån utvisning, tyckte Josefine Göthesson som varit med länge i klubben.

Hon A-lagsdebuterade redan som 12-åring och var i helgens match äldst med sina 20 år!

ANNONS

– Ja, jag är rena veteranen trots att jag bara är 20. När jag började var jag yngst i damlaget. Det har gått fort.

Kryllar av talanger I Grundsund kryllar det av talanger. Truppen har en medelsnittsålder på 16,7 år där Lovisa Olsson, 13, är yngst.

Siktet är inställt på division 1. Planen är att Grundsund ska gå upp nästa år.

Det kan bli tidigare än så. Med sju omgångar kvar har avståndet krympt snabbt till topplagen. Dessutom får inte Pixbo/Wallenstams utvecklingslag avancera i seriesystemet på grund av att det måste skilja minst två divisioner till farmarlaget. Det öppnar för Grundsund.

Nästa vecka kommer dessutom tabellfyran Lerum till Grundsund.

Blir det ett nytt kramkalas för hemmalaget då?

ANNONS