Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171118-shlkarlskrona-566376_se.bhn_1.jpg
Karlskronas Mattias Guter spelade huvudrollen mot Djurgården. Arkivbild.

Guter visade vägen för Karlskrona

Mattias Guter är i förnyad målform. Det kombinerat med en krigarinsats modell större bakåt gav Karlskrona seger med 1–0 hemma mot Djurgården.

Karlskronas tidigare så flitige målskytt Mattias Guter har under hösten varit inne i en torka med endast två gjorda mål under sina 13 inledande matcher. Nu ser det annorlunda ut. Två mål borta mot Mora senast följdes av ytterligare ett mot Guters forna lag Djurgården.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

- Man får inte stirra sig blind på målen, jag tycker att jag spelat helt okej och har jobbat på, säger Guter.

Fullträffen, som Guter ordnade via ett välplacerat handledsskott förbi Djurgårdens målvakt Adam Reideborn, kom fem minuter in i matchen och betydde en smakstart för Karlskrona. Få kunde då ana att fullträffen skulle bli matchens enda.

- Inte ofta ett så tidigt mål blir matchens enda, säger Mattias Guter.

Stor dominans

I den första perioden var Karlskrona det aningen bättre laget, men i de två sista var Djurgårdens dominans stundtals total. Men laget hade det jobbigt med att hitta vägar igenom ett tajt hemmaförsvar och när man väl hittade fram till de farliga skottlägena spelade Karlskronas målvakt Johannes Jönsson strålande.

- En fantastisk känsla under den här matchen, det var både himla jobbigt men även en bubblande känsla inombords. Jag kände hela tiden att det här tar vi, pucken ska inte in, säger Johannes Jönsson som utstrålade lugn och trygghet när det blåste som mest.

Karlskrona skapade några riktigt bra chanser att utöka sin ledning när tillfällen till omställningar dök upp. Men det var Djurgården som förde spelet och laget tog ut Reideborn i ett sista försök att få med sig poäng hem till Stockholm och ha sin svit med gjorda mål i samtliga matcher i höst intakt. Men den här kvällen gick topplaget bet på uppgiften.

Viktiga poäng

- Jag är besviken över resultatet och saknade desperationen. Karlskrona är duktiga på att försvara sig, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

De tre poängen var viktiga för Karlskrona som just nu huserar i SHL:s bottenskikt och söker kontakt med lagen framför.

- Det ska bli skönt att få njuta av det här i ett par dagar och få en bra träningsvecka. Sedan blir det perfekt att få möta Brynäs, säger Johannes Jönsson efter att ha hållit säsongens andra nolla.

MEST LÄST