Frank Anderssons kista från begravningsceremonin i Trollhättans kyrka.
Frank Anderssons kista från begravningsceremonin i Trollhättans kyrka. Bild: Stefan Bennhage

Här kommer Frank att begravas

Kyrkogårdsförvaltningen i Stockholm anser att Frank Andersson ska gravsättas i Trollhättan. I slutändan är det dock länsstyrelsen som fattar det slutgiltiga beslutet, men att de skulle resonera annorlunda är osannolikt.

ANNONS
|

Brottarlegendaren Frank Anderson dog efter sviterna av en hjärtoperation nionde september tidigare i år. En begravningsceremoni hölls i Stockholm 16 oktober och ytterligare en i Trollhättan 19 oktober.

LÄS MER:Här tar familj och vänner ett sista farväl av Frank Andersson

Efter ceremonin i Trollhättan kremerades Frank Anderssons kvarlevor, men urnan har ännu inte kunnat jordfästas. Anledningen till att det har dragit ut på tiden beror på att det funnits en oenighet mellan Franks ex-fru och hans familj om jordfästningen ska ske i Stockholm eller i Trollhättan.

Tidigare har det skrivits om att medlare kopplats in för att lösa konflikten. En konflikt som enligt Aftonbladet nu kan få en lösning.

ANNONS

– Jag har kommit fram till en rekommendation och det är Trollhättan, säger Elisabeth Tollsten på Stockholms kyrkogårdsförvaltning, som har utrett ärendet, till Aftonbladet.

Kyrkogårdsförvaltningen har lämnat sin rekommendation till länsstyrelsen som fattar det slutgiltiga beslutet. Men att deras beslut skulle falla ut annorlunda är osannolikt.

LÄS MER: "Frank var så missförstådd"

– Att vi skulle komma fram till en drastiskt annorlunda bedömning än kyrkogårdsförvaltningen är inte jättestor. Vi utgår från samma frågor och regler så oftast blir det en liknande bedömning, annars är det något konstigt i systemet, säger Linnea Ornstein, jurist på länsstyrelsen till Aftonbladet.

När en jordfästning kan ske är i nuläget inte bestämt.

ANNONS