Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltb8e4a3b-nh
NÄSTAN HEMMA. Jenny Alm och Johanna Bundsen VM-genrepar i Trollhättan.

Alm och Bundsen till Trollhättan

– Det blir nästan dubbel hemmaplan, säger landslagsmålvakten Johanna Bundsen om att få spela den viktiga matchen så nära Uddevalla.

I vinter är det dags för ett nytt stort mästerskap för det svenska damlandslaget i handboll. Världsmästerskapet avgörs i Tyskland 1 till 17 december och det svenska landslaget kvalade i för tre veckor sedan genom att övertygande besegra Makedonien i ett dubbelmöte om VM-platsen.

Nu är det klart att landslaget genrepar i slutet av november med två matcher mot Danmark, som i VM 2015 slog ut Sverige i åttondelsfinalen i danska Herning.

Första mötet spelas i Fredrikshamn lördagen den 25 november och två dagar senare, måndagen 27 november, spelas den sista matchen innan mästerskapet i Arena Älvhögsborg, Trollhättan. Landslaget stannar sedan där för de sista förberedelserna innan avfärden till VM som drar igång helgen därpå.

– Det blir perfekt att möta Danmark två gånger inför VM, det är en riktigt vass motståndare som liksom vi hoppas vara med och slåss om semifinalplatserna i VM. Det ska också bli extra kul att spela i Trollhättan, det blir nästan dubbel hemmaplan för mig, säger målvakten Johanna Bundsen, precis som klubb- och landslagskollegan Jenny Alm är född och handbollsfostrad i grannstaden Uddevalla.

Alm och Bundsen har efter Kroppstiden varit klubbkamrater och mångfaldiga svenska mästare i Sävehof. I höst återförenas de också för proffsspel i Köpenhamn.

Arena Älvhögsborg, som kan ta emot 2700 åskådare, genomgår en upprustning som nu tidigareläggs där nytt golv och ny belysning ska vara på plats i höst.

– En liten, men jättefin arena som duger gott åt träningslandskamper, säger Stefan Lövgren, vd för svenska handbollslandslaget AB till ttela.se

MEST LÄST