Alm vann kampen mot Bundsen

En speciell match mellan vänner, landslagskollegor och tidigare lagkamrater. Jenny Alm kom hem till Partille och vann kampen mot Johanna Bundsens Sävehof.

ANNONS
|

Gästande Esbjerg satte högsta fart direkt i Champions league-mötet med Sävehof i Partille arena. Paradoxalt nog var det två före detta Sävehofspelare som angav tonen.

Skytten Jenny Alm och målvakten Filippa Idéhn.

Efter en kvart lede danskorna med 9-3. Sävehof ryckte dock upp sig och i paus var Esbjergs ledning bara fem bollar, 15-10.

Sävehof kom ut med en annan kraft i den andra halvleken. Loui Sand var alert på kanten och tidigare Kroppsmålvakten Johanna Bundsen gjorde bra ifrån sig i målet. Målskillnaden krympte och långa stunder var det bara tre måls skillnad.

Sävehof stred tappert i slutet men nådde inte fram. Team Esbjerg vann till slut med 25-20.

ANNONS

En annan tidigare Kroppsare som ställde till det för sina gamla kompisar var Jenny Alm som gick till Team Esbjerg från Sävehof 2015. Alm, som haft mycket speltid i den danska ligan, dundrade under den första halvleken in fem mål från sin niometersposition.

– Jag fick röra mig mer än vad jag trodde att jag skulle få göra, därav målen. I den andra halvleken blev Sävehof bättre på att låsa och markera, säger hon och fortsätter:

– Sävehof var överhuvudtaget mycket bättre i den andra halvleken och ett tag var de nära att komma i kapp, bara två mål skilde. I det läget blev jag lite orolig eftersom att vi i ligan har tappat ledningar flera gånger. Men den gången lyckades vi reda ut det hela, säger hon.

Hur var det att spela mot Sävehof?

– Kul, och lite känslosamt. Att få spela i nya arenan var en upplevelse, den är riktigt häftig, säger Jenny Alm.

Sävehofs målvakt Johanna Bundsen, som har erfarenhet av att spela CL-matcher på Balkan vittnar om att det är tufft.

– Det här med hemmapubliken är speciellt. Ofta är det ett sådant himla oväsen inne i hallen att vi knappt kan kommunicera med varandra. Ingen hör något, säger hon.

ANNONS

Om själva matchen säger Bundsen:

– Det blir hårt, de är bra. Men det är vi med. Vi är inte nöjda med spelet mot Esbjerg – och det ska Krim (nästa motståndare i Champions league) få känna av. Eftersom jag avskyr att förlora ska vi vinna den matchen, säger Johanna Bundsen, som mot Esbjerg visade klass med ett antal riktigt fina räddningar.

– Tyvärr räckte det inte i dag, vi gjorde en för svag första halvlek, säger hon.

Champions League, damer, grupp D

Sävehof–Esbjerg 20–25 (10–15)

Sävehof: Louise Sand 4, Elin Hallagård Karlsson 4, Jamina Roberts 4, Emma Ekenman-Fernis 2, Julia Eriksson 2, Olivia Mellegård 2, Ida Odén, Linnea Pettersson.

Esbjerg: Laura Van der Heijden 9, Estavana Polman 7, Jenny Alm 6, Ulrika Maria Toft Hansen 2, Maibritt Kviesgaard.

Publik: 1835.

ANNONS