Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Sarah Börjesson. Arkivfoto: Andreas Carlsson
Sarah Börjesson. Arkivfoto: Andreas Carlsson

Börjesson tillbaka i Kroppskultur

Kroppskulturs damer har börjat marschen tillbaka mot ettan. Nu är ett nyförvärv klart. "En önskevärvning", säger klubbens damansvarige, Dahn Åberg.

Sarah Börjesson, senaste året i allsvenska och elitseriekvalande Kungälv,  har bara varit ifrån Kroppskultur ett år, men den vänsterhänta niometersspelaren kommer att betyda mycket i det unga lag som nu ska börja om i division 2.

– Det känns både roligt och spännande att komma hem till Kropps igen. Det känns som rätt val att komma hem och hjälpa till, säger hon.

Valet var inte självklart, men i slutändan enkelt. I Kungälv har hon haft sällskap av syster Sofie, men hon har tröttnat på pendlandet till träning och matcher och har just nu ingen avsikt att bosätta sig i Kungälv eller Göteborg.

– Det tog väldigt mycket tid. Jag ångrar inte min tid där, men man måste få ihop resten av livet också. Samtidigt är jag inte färdig med handbollen, säger hon.

Det har inte varit ett år helt utan bekymmer. Börjesson fick spela i inledningen och avslutningen av säsongen sedan hon i december drabbats av lunginflammation.

– Det tog ordentligt på krafterna, både fysiskt och psykiskt, men jag fick ändå spela en del, så mycket som jag förtjänade. Men det har varit lärorikt. Mentalt sett är jag starkare nu än när jag började där.

Hon har haft koll på sitt gamla lag och har lidit med sina gamla lagkamrater. Nu vill hon bidra till en snabb återkomst till division 1.

– Får vi bara en bra försäsong och får ut de resurser som finns kan vi göra detta till vårt år, säger hon.

23 år ung kommer Börjesson att bli en ung veteran och bidra med viktig rutin i nystartande Kropps och kanske kan få några fler av de äldre att fortsätta?

– Ja, jag hoppas det, säger hon.

– Sarah är inte bara en bra spelare utan en viktig karaktär i det här laget, säger Dahn Åberg som nu fortsätter arbetet med att bygga på truppen.

Sarah Börjesson kör för sin del ett extra långt försäsongspass redan under lördagen då hon ska springa Göteborgsvarvet för tredje gången.

– Det är så långt, men målet är först att ta mig runt och sedan att komma under två timmar. Mitt pers är på 2,01.

MEST LÄST