Bohuslänska supertalangen klar för Alingsås


– Jag tror att det är i Alingsås jag har bäst möjligheter att nå mina mål i framtiden, säger den bohuslänske 17-åringen.

ANNONS
|

Han ses som en av landets största handbollstalanger. De närmaste tre säsongerna kommer 17-årige William Moberg Andersson att spela för Alingsås HK.

Moberg Andersson kommer från Stenungsunds HK som fortsätter att fostra fina handbollstalanger som sedan fortsatt till Alingsås, bland andra landslagsspelarna Max Darj och Marcus Dahlin.

William Moberg Andersson lämnar Sävehof där han under tre år lett sitt lag till lika många USM-guld. Han är som 17-åring med påhandbollsmagasinet Matchs lista över Sveriges största handbollstalanger och på listan konkurrerade med spelare både ett och två år äldre än honom själv.

– Den största anledningen till att jag valt Alingsås HK är den fina omgivningen runt laget möjligheten att fortsätta att utvecklats. Jag har kollat på spelare som Jesper Konradsson, Felix Claar, Andreas Flodman, Tobias Sandberg och många fler som blivit bättre handbollsspelare sedan de flyttade till AHK, säger Moberg Andersson i ett pressmeddelande

ANNONS

– Jag har som mål i framtiden att bli proffs och landslagsman och jag tror inte att det finns någon klubb som är bättre att gå till då. Sedan gäller det att jag gör det som krävs för att det ska bli bra och jag kommer att göra mitt bästa för att lyckas.

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK, tror mycket på sin nye spelare:

– En bra tvåvägsspelare med bra spelsinne som har haft en fin utveckling de senaste åren. Vi har stor tilltro till att hans utvecklingskurva ska fortsätta hos oss och att han blir en viktig kugge i framtida Alingsås.

William Moberg Andersson

Född: 25 mars 2000 Position: Mittnio Längd: 183 cm Vikt: 93 kg Moderklubb: Stenungsunds HK (–2014) Övriga klubbar: IK Sävehof (2014–2017) Meriter: Tre USM-guld, utsedd till MVP 2015 och uttagen i All star team 2016 och 2017, uttagen i P17-landslaget som spelar sina första landskamper i sommar.

ANNONS