Sara Arvidsson.
Sara Arvidsson.

"Derby ger bra publiktryck"

I det senaste derbyt spelade Kropps hemma på bortaplan. Nu vill damerna åter ta hjälp av publiken för att besegra KFUM Trollhättan.

ANNONS
|

För Kropps damer blir matchen mot KFUM Trollhättan den tredje på sju dagar.

Trots två förluster kommer Sara Arvidsson till matchen mot Trollhättan med ett gott självförtroende. Sju mål blev det senast när laget mötte Farmen. Trots det föll Kropps knappt med 30–27.

– Väldigt surt, en match vi borde ha vunnit när vi gör 27 mål. För mig gick det jättebra och det var skönt att få ut det, men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger Kropps vänstersexa.

Tränaren Nora Kovacs pratar om revansch och tycker att laget visat glöd under veckan.

– Vi gjorde en riktigt bra träning i måndags med hög koncentration och vi har varit tuffa mot varandra, precis som på match. Alla är laddade och sugna på två poäng. Har vi hjärta och vilja så vinner vi.

ANNONS

– Jag har kollat en inspelning av den andra halvleken mot Trollhättan och den ger en fantastisk känsla, vi låg under med fem minuter kvar och vände. Spelarna har fått den också, säger Kroppstränaren.

Att Sara Arvidsson hittade målet senast betyder mycket för det unga laget.

– Sara var riktigt bra och det var synd att inte det inte räckte för att ta poäng. Jag vet att hon kommer att lyckas nu också. Vi har missat mycket och tränat på frilägen och kantavslut. De som är rutinerade ska visa vägen för de yngre, menar Kovacs.

Själv tycker Arvidsson att formen är bra för tillfället.

– I somras var jag skadad och säsongen blev bättre i november och december då vi tog viktiga poäng.

– Nu är det derby och då är det alltid bra publiktryck, en handbollsfest då många unga kommer och tittar. Det blir ett tryck i hallen och man blir mer fokuserad med mer liv runt om, det taggar mig och höjer hela matchen.

Nora Kovacs ser fram emot dubbelarrangemanget och den högre stämningen som brukar skapas då.

– Det brukar locka mer publik. I Trollhättan hade vi två bussar med oss och det kändes som att vi spelade hemma, hoppas det kommer mycket folk nu med. Vi brukar inte prata så mycket om publiken men det är bara positivt, det kommer att bli roligt, säger hon.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:

Avkast

Division 1 södra, dam

Agnebergshallen: Klockan 18.30

Kropps–KFUM Trollhättan

Läget i laget: Moa Lorentzon fortfarande sjuk och kommer inte att vara med mot Trollhättan.

ANNONS