Lisa Olsson, målbäst i Kropps.

Drott höll distansen – vann stort mot Kropps damer

Kropps damer åkte till Halmstad för att möta topplaget Drott. En tuff motståndare.

|

Kropps damer fick en dålig start och fick hela tiden jaga mot Drott. 5–1-underläge efter några minuter och senare 18–9 i slutet av den första halvleken var en uppförsbacke som Kropps inte orkade klättra upp för.

Sju måls underläge i paus blev till sju måls förlust vis slutsignalen. Kropps damer var aldrig riktigt nära att störa topplaget Drott i lördagens bortamatch.

Den målrika historien slutade 37–30 (21–14) till Halmstadslagets fördel.

Bästa målskytt i Kropps var Lisa Olsson som gjorde sju mål. I motståndarlaget var det den rutinerade Johanna Birkkjaer Andersson, planens äldsta spelare med sina 30 år, som hittade rätt hela elva gånger.

Matchfakta

Handboll, division 1 södra, damer

HK Drott–Kroppskultur 37–30 (21–14)

Mål, Kropps: Lisa Olsson 7, Sara Arvidsson 5, Sofia Johansson 5, Moa Lorentzon 5, Nora Jönsson 4, Elin Fransson 3, Johanna Johansson.