Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

untitled
Ett år till. Henrik Erlandsson kommer spela i den gröna tröjan även nästa säsong.

Erlandsson klar för nästa säsong

Kroppskulturs förberedelser inför nästa säsong är i full gång. Nu har Henrik Erlandsson bestämt sig för att köra på ett år till.

28-årige Henrik Erlandsson tvekade att förlänga kontraktet med Kroppskultur. Men efter noga övervägan kom han tillslut överens med klubben om en förlängning.

– Jag funderade i ett par veckor efter säsongen tog slut. Det går åt mycket tid till handbollen och jag kände att det var en del bitar som var tvungna att falla på plats innan jag bestämde mig för ett år till. Jag har en dotter på två år hemma och man vill vara hemma och umgås med familjen också. Vi känner hemma att vi kan få till en situation som funkar för alla efter att jag har pratat med både klubben och tränaren. Det ska bli kul att köra igång igen, säger Erlandsson.

I Kroppskulturlägret är man förstås nöjda med förlängningen.

– Det är en viktig spelare med mycket rutin och han är en ledare i laget. Det känns jättebra, säger Bengt Glimhede från sportgruppen i Kroppskultur.

Försäsongsträningen har varit igång sedan mitten av maj. I hela juli kör kroppsspelarna egenträning innan det är dags för lagträning igen.

– Det känns kul. Förra året blev det klart med tränare sent så det känns bättre nu. Stefan (Sävland, tränare) kom in efter halva säsongen och har hunnit sätta sin prägel på laget. Det är ett bra upplägg och vi har kört både brottning och fys som jag tror vi kommer ha nytta av i division ett, säger Erlandsson.

För några veckor sedan blev serieindelningen klar och Henrik Erlandsson tror på en tuff serie även nästa säsong. Bland annat kommer Anderstorp och Drott ner från allsvenskan.

– Det kommer bli en tuffare serie tror jag. Anderstorp känns på förhand starka bland annat, men jag tror ändå det kan bli en bra säsong för oss.

Förutom Henrik Erlandsson är sedan tidigare Linus Olausson klar för en comeback i Kropps efter sin sejour i Lindesberg. Målvakten Marcus Lönnberg är också klar och kommer från Aranäs.

Med det är inte bara nyförvärv i Kropps. Målvakterna Christoffer Jonsson och David Gerd lämnar båda klubben. Jonsson har bestämt sig för att lägga ner sin handbollskarriär och Gerd kommer nästa säsong representera Alstermo i allsvenskan. Lämnar gör också Christoffer Nilsson och Charlie Röxner. Röxner är sedan tidigare klar för Kroppskulturs seriekonkurrent Kärra HF.

Några fler nyförvärv är i dagsläget inte klara.

– Vi håller på och formar truppen allt eftersom och vi räknar med att truppen ska vara helt klar först i slutet av augusti, säger Bengt Glimhede.

MEST LÄST