Ett fall framåt för Kropps herrar

Det fanns en chans att hänga kvar utan kval, men då krävdes till att börja med en seger. I paus ledde Kropps borta mot Kungälv med 16–12. Du kan nog ana vad som hände sedan...

|

Om inte så blev det en ny förlust om än inte på samma sätt, men ändå lika frustrerande för spelare och ledare som var djupt bedrövade efter slutsignalen och slutresultatet 28–23. Nu hade inte ens en seger räckt för att undvika kval, men Kropps hade mer att spela för.

– Det var ett fall framåt, men... jag vet inte vad jag ska säga.

Tränaren Stefan Barksten Sävland var fåordig efter matchen i Mimershallen och var liksom hans stab och spelare lika tagna av matchutvecklingen som alla medföljande supportrar som gjorde sitt för att stötta laget.

Det ska därför sägas att denna förlust inte var som den senast. Vi fick, efter onsdagens smärtsamma magplask, se ett pånyttfött Kropps som från första sekunden signalerade revanschlust, skärpa, moral och allt det där som saknades helt i onsdags mot Kristianstad.

Det var väl värderade och skarpa avslut från niometersspelarna, varierat med flera fina inspel till och avslut från linjen och kanterna samt ett tätt och alert försvarsspel. Bakom försvaret tackade målvakten Lukas Stomvall för hjälpen genom att göra några riktigt fina räddningar när hemmaspelarna fick till sina avslut.

Det såg tryggt och stabilt ut och med tidigare matcher i färskt minne kändes det nästan för bra för att vara sant.

Det var det också.

Allt föll ihop.

Igen.

Andra halvlek hade nätt och jämnt börjat innan det framstod som klart att Uddevallalaget på nytt drabbat av det som vi kan döpa till Kroppskramp. Energin, beslutsamheten, självförtroendet och glädjen var som bortblåst. Efter fem minuter hade Kungälv gjort fem mål - Kropps två. Efter det brändes två straffar och laget klarade inte heller att utnyttja numerära överlägen.

När Kropps 17,35 in i andra halvlek gjorde sitt tredje mål för halvleken hade Kungälv redan gjort elva fram till 23–18. Då hände något. Fyra raka mål av Pontus Lundqvist (2), Jonatan Segle och lagkapten Henrik Erlandsson gav ny kontakt, men hoppet slocknade lika snabbt när ivern att vända matchen övergick i nytt slarv och oskärpa i såväl passningar som avslut.

Kropps målskörd i andra halvleken slutade för andra matchen i rad på ynka sju fullträffar. Det hjälpte Kungälv att fira en kvalplats mot allsvenskan sedan Kristianstad fått stryk av Ystad som nu gör Kropps sällskap i kvalet mot division 2-lagen.

– Jag har gjort en plan för kvalet som jag hoppades att få slänga, men nu får vi ta ett snack, ledare och spelare. Ett kval är aldrig enkelt, men jag tror vi klarar det här, säger Barksten Sävland som också är självkritisk när han sammanfattar hur slutet av säsongen har varit efter han tagit över ansvaret.

– Två segrar på sju matcher, en tredjedel av säsongen, är inte något lyft direkt, konstaterar han.