"MAXAD VÅR". Nu väntar kort vila för Per Johansson innan ett nytt uppdrag i handbollens tjänst.
"MAXAD VÅR". Nu väntar kort vila för Per Johansson innan ett nytt uppdrag i handbollens tjänst.

Intensiv säsong slut för Per Johansson

En ovanligt intensiv handbollssäsong går mot sitt slut för Per Johansson. "En maxad vår", konstaterar han på väg till Alingsås och en traditionell avtackning av laget.

ANNONS
|

Han var med om de senaste SM-segern 2014, men sedan har det blivit tre raka finalförluster. Alla mot IFK Kristianstad.

Alingsås, där han har titeln team manager, kom in slutspelet efter en svag period, men hittade snabbt formen som skulle bära laget till ännu en final.

– Det är de två bästa lagen i landet som möttes i Malmö, inget snack om det, men Kristianstad är tunga. Vi kom snett in i matchen och fick jaga, men killarna gjorde ett gott försök efter paus och gick verkligen för att komma i kapp.

Bland de spelare som får godkänt och rent av med beröm godkänt är unge Kroppstalangen Anders Alfredsson som kom till klubben inför säsongen.

ANNONS

– Han visar ingen respekt eller rädsla och går rakt på mål. Det är härligt att få se sådan tåga och sådant självförtroende. Det är därför vi tror så mycket på honom på lång sikt, säger Per Johansson vars egen framtid i Alingsås är oklar.

– Vi har inte hunnit med den frågan. Vi får se vad som händer. Jag har haft väldigt fina år i klubben och lärt mig mycket nytt, säger han.

Närmast väntar en försäsongsstart med Bodens damer i elitserien där han blir ny tränare.

– Det är 17 juni, men innan dess är det ett stort tomrum och det oroar mig lite efter allt som hänt i vår, säger han med ett skratt.

ANNONS