Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/85
ANNONS ▼

Junicupen – en växande succé

Junicupen är tillbaka för att stanna. Efter helgens handbollsfest kan arrangören konstatera att det blev en succé. – Enbart positiv respons från lagen, säger Thomas Rydén.

Tälten har rivits, målen har fraktats bort och över 1000 ungdomar har lämnat staden. Den 43:e upplagan av Junicupen är färdigspelad – och det blev inte annat än succé.

– Vi är oerhört nöjda med helgen. Vi har fått så mycket positiv respons från de gästande lagen, och alla säger samma sak. De vill komma tillbaka nästa år, och med ännu fler lag från föreningen, säger en glad men trött tävlingsledare i Thomas Rydén efter en intensiv helg.

Vad var de extra nöjda över?

– Vi fick väldigt mycket lovord över maten, men också de fina planerna på Rimnersområdet. Det var en hel del nya mål till i år, och det gjorde nog också sitt. En sak som jag fått höra av många är att cupen känns fräsch. Det uttrycket känns väldigt bra och intressant för oss.

Helgen bjöd på en ordentlig värmebölja över såväl åskådare som spelare. Det gjorde att försäljningen blomstrade rejält, och kanske extra mycket tack vare suget efter glass.

– Summeringen är inte riktigt färdig, men visst det har gått oerhört bra med dricka- och glassförsäljningen.

Till skillnad från tidigare år fanns det fler aktörer med i försäljningen.

– Förra året tog vi hjälp av Orient med kiosken inne i Rimnershallen. I år hade vi även Orienthallen på plats med en matbil. Sådana samarbeten kommer vi nog se ännu mer av till kommande år. Dels för att vi ska klara behovet bemanningsmässigt, men även för att kunna ha ett större utbud.

Mycket var förbättrat till i år. Under förberedelserna har de noga gått igenom vad som saknades förra året, och fyllt igen de luckorna i år. Men det finns en punkt som kan behöva bli bättre.

– Kommunikationer av olika slag. Vi vill att information om Junicupen ska kunna nå ut till alla som vill ta del av det mycket tidigare.

Utöver sol och bad under den lediga tiden efter matcherna kunde tiden även spenderas på Solid Sound. En minst sagt lyckosam samverkan.

– Det är väldigt positivt att ha det samma helg. Det blir en härlig feststämning i hela Uddevalla.

Totalt gjorde 216 lag upp under 565 matcher på sammanlagt 19 olika banor. Till nästa år vill de bli större.

– Vi vill ha 250 lag nästa år, och det tror jag att vi når.

Fler lag kräver fler planer, men där är lösningen så gott som klar. Gräs har såtts vid kastbanan, och det ger dem nya planer att tillgå nästa år. Hur mycket större de kan bli efter det får tiden utvisa.

– Vi vill hamna på en gräns så att det optimerat för att ge ett bra utfall för just oss, avslutar Rydén

MEST LÄST