STANNAR GÄRNA. Nora Kovacs vill gärna jobba vidare med Kropps damer, men då i rollen som till exempel assisterande tränare
STANNAR GÄRNA. Nora Kovacs vill gärna jobba vidare med Kropps damer, men då i rollen som till exempel assisterande tränare

Kovacs vill inte ha huvudansvar

Nora Kovacs vill gärna fortsätta jobba med Kropps damer - men inte som huvudtränare.

ANNONS
|

Det har nått några dygn sedan Kropps slog ut i kvalet till division 1. Tränare Nora Kovacs, som tog i höstas tog på sig tränaransvaret när ingen annan fanns tillgänglig, var mycket ledsen och besviken efter nedflyttningen.

– Jag är fortfarande jätteledsen, men det är lite bättre. Vi har gjort allt vi kunnat göra, men det är svårt att göra bättre när vi inte haft fullt lag, utan ibland bara åtta-nio tjejer på träningarna under säsongen, säger hon.

Nu riktas blicken framåt och uppåt. Under torsdagskvällen hålls en sista samling med laget för den här säsongen. Då ska klubben prata med ledare och spelare om framtiden.

ANNONS

– Vi ska planera lite framåt utifrån hur läget är, men många av tjejerna kommer säkert att stanna.

Nora Kovas står fortsatt till klubbens förfogande.

– Jag vill gärna fortsätta jobba med laget. Inte som huvudansvarig eller spelare, men kanske som assisterande. Jag har aldrig ångrat att jag fick jobba med det här underbara gänget, men jag har inte rätt kompetens för att gå vidare i det här läget.

Hon vill samtidigt skaffa sig ytterligare tränarutbildning.

– Jag älskar handboll, det är mitt liv, men tjejerna behöver någon mer erfaren tränare nu.

Enligt Nora Kovacs jobbar föreningen redan för att hitta en tränare.

– Sedan kan vi även dra igång försäsongen i tid. Börja om och bygga nytt.

ANNONS