Dags för avgörande. Skarpskytten Sara Arvidsson hoppas sänka H65 Gordies i den sista och direkt avgörande matchen.
Dags för avgörande. Skarpskytten Sara Arvidsson hoppas sänka H65 Gordies i den sista och direkt avgörande matchen.

Kropps damer ska slåss in i det sista

Det väntar en rafflande sista omgång i söderettan i handboll. Kroppskultur hoppas undvika nedflyttning och inför den sista matchen har man allt i egna händer.

ANNONS
|

Förutsättningarna är glasklara, om Kropps damer besegrar H65 Gordies på bortaplan på onsdag så slipper man degradering till division två. Om man däremot förlorar får man förlita sig på att Somby/Skövde under tisdagen gör sitt jobb och besegrar Hallby på hemmaplan.

Att så viktiga matcher spelas på olika dagar är inget som uppskattas av Sara Arvidsson, kapten i Kroppskultur.

– Det är som det är, det är klart att det kan påverka att vi inte spelar samtidigt. Det är lite konstigt, men vi är fullt fokuserade på vår match, säger hon.

Annars är det ett Kroppskultur som den senaste tiden haft träningar med hög intensitet och bra attityd. Laget har den senaste tiden haft lite sjukdomar, men inför onsdagsmatchen så ser man ut att kunna mönstra en helt sjukdomsfri trupp.

ANNONS

– Alla har verkligen krigat på träningarna den sista tiden, vi har ett bra fokus inom gruppen, vi tränar mycket på att få upp ett högt tempo under matcherna, säger Arvidsson.

Om Sara Arvidsson tillåts snegla mot matchen mellan Somby/Skövde och Hallby så ser hon Somby/Skövde som favorit, mest på grund av hemmaplansfördelen. Men påtalar också att detta är en serie där alla kan slå alla. Kroppskultur är själva ett tydligt exempel på det, under säsongen har man besegrat serieledarna, men också förlorat mot jumbolaget.

För Kroppskultur gäller det att man är med från start när man äntrar sporthallen i Höör. Sara Arvidsson ser ett par nyckelfaktorer som gäller för att laget ska kunna vinna.

– Vi måste hålla vårt fokus under hela matchen, det är 60 minuter som gäller. Då tror jag att det finns stora möjligheter att vi kan fixa det här, säger hon.

Fakta: Sista omgången i division 1 södra

Tisdag 28/3: HF Somby/Skövde-Hallby HK

Onsdag 29/3: H65 Gordies- GF Kroppskultur, KFUM Trollhättan-HK S-hof, Kärra HK-HK Drott, HK Farmen-BK Heid

ANNONS