Kropps herrar tog viktig seger

Kroppskulturs herrar tog mycket viktiga poäng hemma mot IFK Karlskrona. Segern innebär att laget tog sig över kvalstrecket.

ANNONS
|

Matchen var jämn inledningsvis, men ganska snabbt var det Kropps som tog kommandot. Hemmalaget spelade bra och tufft i försvarsspel och tvingade Karlskrona att ta svåra avslut. Det gav resultat och bidrog till en hemmaledning i paus med 12–7.

I den andra halvleken tog Kropps över mer och mer och hade 18–12 efter 41 minuters spel. Rutinerade Henrik Erlandsson och Simon Thydén-Busck klev fram flera gånger och gjorde några viktiga mål.

Och i målet svarade Lukas Stomvall för flera viktiga räddningar. Men Karlskrona gav inte upp utan kom ikapp till 19–16.

Kropps ville dock betydligt mer och drog omgående ifrån med fler bollar och kunde vinna. Hemmalaget var det klart bättre laget än Karlskrona, sett över hela matchen och vann helt välförtjänt.

ANNONS

– Vi gjorde en väldigt bra laginsats. Vi kämpade och slet för varandra i 60 minuter, säger Kropps nye tränare Stefan Sävland efter matchen.

Han fortsätter:

– Vi hade ett bra försvarsspel, men också ett målvaktsspel, som var riktigt bra genom hela matchen. Segern var viktig för tabellpositionen, men också för vår självkänsla inför kommande matcher.

Försvarsmässigt gjorde Kropps en bra insats och tillätt inte gästerna att göra några enkla mål. Bara 19 insläppta mål är starkt. Bäste målskytt i Kropps var Henrik Blomqvist, som gjorde tio mål och Henrik Erlandsson på fem.

– Det känns riktigt skönt med två poäng, det var välbehövligt och viktigt för vår del. Jag tycker att vi gjorde en stark insats. Vi kämpade för varandra och höll en bra nivå genom hela matchen, säger en nöjd Henrik Blomqvist, som är nöjd med sin egen insats.

Blomqvist säger också att segern var viktigt för självförtroendet.

– Självklart är det viktigt för självförtroendet och det gör att det ökar. Nu kan vi titta uppåt i tabellen och försöka göra vårt bästa under de sista omgångarna, berättar han.

Insatsen mot Karlskrona lovar dock gott inför fortsättningen. Hela laget gjorde en helgjuten insats och ingen spelare föll ur ramen

ANNONS

Kropps spelar nästa match borta mot Höör på söndag.

– Det blir en tuff bortamatch, men nu får först fira dagens seger och sedan måste vi börja ladda om batterierna, avslutar Stefan Sävland.

Matchfakta

Division 1 Södra, herrar

Kropps–Karlskrona 29–19 (12–7)

Målskyttar, Kropps: Henrik Blomqvist 10, Henrik Erlandsson 5, Simon Thydén-Busck 3, Fredrik Cervell 3, Viktor Olofsson 2, Jonathan Segle 2, Pontus Lundqvist 2, Hannes Högström 2.

Publik: 198.

ANNONS