Viktig. Nyförvärvet Charlie Röxner kommer att bli en nyckelspelare för Kropps under våren.
Viktig. Nyförvärvet Charlie Röxner kommer att bli en nyckelspelare för Kropps under våren.

Kropps laddade för omstart

Kropps herrar är laddade för omstart mot Kärra - och nu är det bara allsvenskan som gäller.

ANNONS
|

- Jag tycker det ser bra ut, säger tränaren Jonas Carlsson.

Kropps avslutade höstsäsongen med att spela oavgjort, 23-23, mot Hisingen/Torslanda hemma. Det innebär att laget ligger på fjärde plats i tabellen när halva serien är avverkad. Men bara en poäng efter Warta som är närmast före över kvalstrecket.

Jonas Carlsson säger att målsättningen är tydlig. Både för laget och hela föreningen - och det är allsvenskan.

- Vi ska upp, antingen direkt eller via kval, och det är målsättningen nu i vår.

Kroppsspelarna har fått lite extra ledigt över jul och nyår, men annars har det varit vanligt träning som gällt. Plus en träningsmatch mot topplaget Country i division 1 Norra. Där blev det förlust med 33-32. Men Carlsson är mycket nöjd.

ANNONS

- Vi spelade riktigt bra trots att vi saknade flera tongivande spelare, bland annat Kasper Jansson, Christoffer Hermansson och Viktor Olofsson. Det var en riktigt bra genomkörare för oss, säger Jonas Carlsson.

Framför allt fick nyförvärvet från Skövde Charlie Röxner visa att han kommer att bli en viktig spelare för Kropps i vår.

- Värvningen av honom visar att föreningen har ambitioner. Han gjorde sju mål mot Country och visar att han blir viktig för oss, säger Jonas Carlsson.

Matchen mot Country var även viktig i förberedelserna inför fredagens bortamatch mot Kärra. Kärra har nämligen många likheter med Country, säger Jonas Carlsson.

- Båda lagen har små och snabba spelare och spelar på ett liknande sätt. På det sättet var det en riktigt bra genomkörare för oss, säger han.

Trots lite skador och sjukdomar under serieuppehållet hoppas Jonas Carlsson att samtiga spelare ska vara tillgängliga för spel mot Kärra.

ANNONS