Lugn uppladdning för Johanna och Jenny

På måndagskvällen är det dags för EM-match nummer fem för Sverige. Timmarna före avkast laddar landslaget upp med promenad, vila och musik.

ANNONS
|

Med träningen avklarad och med bara timmar kvar till premiären gäller det att hitta rätt sinnesstämning för det svenska landslaget.

Inför EM frågade Bohusläningen Johanna Bundsen och Jenny Alm om deras förberedelser inför match.

– Det är inte så många rutiner men vilan på dagen är viktig för att känna sig förberedd. Efter vilan börjar fokuset komma, säger Johanna Bundsen som annars har mer förberedelser under själva uppvärmningen.

För Jenny Alm är det viktigt att komma ut en stund – och att få sträcka ut.

– Jag går alltid en promenad och gärna vila lite på soffan. Det kan bli samma runda om det har gått bra innan men jag är inte så vidskeplig, säger hon.

ANNONS

Johanna Bundsen är inte heller så skrockfull – längre.

– Jag har haft en del rutiner innan men har lagt ner dem. Jag åt en speciell lunch och det blev en grej, skrattar Bundsen vidare och säger att detaljerna under uppvärmningen är viktigare.

– Jag vill inte berätta vad jag gör. Du kan nog fråga vem som helst i landslaget, alla har små rutiner för sig.

Under mästerskapet spelar Sverige match varannan dag. Lägg till träningar och schemat fylls snabbt. Mycket av tiden mellan matcherna går åt till återhämtning och analys av kommande motståndare.

– Vi får verkligen ta tillvara på den tiden vi har innan match. Det kommer att krävas noggranna förberedelser och att man är inne i sin egen bubbla under några timmar, säger Johanna Bundsen.

Ett lag består av olika individer och alla har sitt eget sätt att koppla på matchläget. Någon vill vara tyst och andra pratar hela tiden.

– Jag försöker att bidra med så mycket energi som möjligt och komma med "high fives". Jag är inte den som skriker inte på någon men ger en klapp på ryggen och manar på, berättar målvakten Bundsen.

– Det är ingen som tar mycket plats utan alla är i sin egen bubbla. Jag snackar med den bredvid och så har vi musik så det blir aldrig tyst, säger niometersspelaren Jenny Alm och avslöjar vem som bestämmer musiken.

ANNONS

– Jamina och Bella (Isabelle Gulldén) väljer bra låtar som man kan sjunga med till. Backstreet boys brukar vara med.

Musiken är en viktig del i omklädningsrummet och landslaget har tidigare haft en låtlista till varje mästerskap.

– Under OS så var det (Hanna) Blomstrand som styrde musiken. Jamina (Roberts) och Loui (Sand) brukar också vara med men många är inblandade, berättar Johanna Bundsen.

ANNONS